Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μπαράζ «ατυχημάτων» με έναν νεκρό εργάτη

Ενα ακόμα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε προχτές το πρωί στον δήμο Νότιας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες ένας 57χρονος εργάτης απορριμματοφόρου βρέθηκε μεταξύ του οχήματος και ενός τοίχου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να εκπνεύσει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Επίσης προχτές το βράδυ σε επιχείρηση ανακύκλωσης πλαστικών, ταινία μεταφοράς έπιασε το χέρι 20χρονου εργάτη με αποτέλεσμα να κοπεί. Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Σε ένα ακόμα περιστατικό, συμβασιούχος εργαζόμενος στον δήμο Κέρκυρας τραυματίστηκε κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, όταν ένας μισό-κατεστραμμένος κάδος τον πλάκωσε στο πόδι.

Την ίδια ώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παραμένουν ουσιαστικά αδρανείς, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ακόμα δεν έχει βγάλει πόρισμα για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που συνέβη πριν από τρεις μήνες, στη 1 Δεκέμβρη, σε ταχυφαγείο της αλυσίδας «Everest» στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ