Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στη Χίο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται εργαζόμενη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που λειτουργεί στην περιοχή της ΒΙΑΛ στη Χίο, η οποία τραυματίστηκε την Πέμπτη. Η εργαζόμενη στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», πολύτεκνη μητέρα, τραυματίστηκε κατά την αποχώρησή της από το χώρο εργασίας, όταν το μηχανάκι στο οποίο ήταν συνεπιβάτης συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Νοσηλεύεται στην εντατική στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το ατύχημα καταγράφηκε ως εργατικό μόνο μετά την κινητοποίηση των συναδέλφων της στη ΒΙΑΛ, την Παρασκευή το πρωί. Οπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα της μετακίνησης είναι γι' αυτούς πολύ σημαντικό, καθώς δεν δρομολογείται λεωφορείο και το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετεί την πρόσβαση στη ΒΙΑΛ. Το πρόβλημα οξύνουν παραπέρα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας». Αναρωτιούνται, για παράδειγμα, τι θα συνέβαινε αν το ατύχημα γινόταν Σάββατο, μέρα κατά την οποία καλούνται να δουλέψουν, δεν υπογράφουν όμως παρουσία στις καταστάσεις προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, που κάλεσε την Παρασκευή σε στάση εργασίας τους εργαζόμενους και με παρέμβασή του στο δήμο, στο ΙΚΑ και στον επόπτη εργασίας απαίτησε να καταγραφεί ο σοβαρός τραυματισμός της ως εργατικό ατύχημα. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο σοβαρός τραυματισμός της συναδέλφου δεν σταματάει στην καταγραφή του ως εργατικού ατυχήματος. Χρειάζεται πίεση προς κάθε κατεύθυνση (...) για την άμεση διεκδίκηση δωρεάν περίθαλψης της συναδέλφου και την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της για όσο χρόνο χρειαστεί, την άμεση καταβολή αποδοχών ασθένειας μέχρι την πλήρη αποθεραπεία της και αποζημίωσή της από τους αρμόδιους φορείς».

Την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων από και προς το χώρο της ΒΙΑΛ απαιτεί το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, διεκδικεί την κατάργηση των «δουλεμπορικών» προγραμμάτων εργασίας και παλεύει για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινά τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς για τα κέρδη της εργοδοσίας(2023-06-28 00:00:00.0)
Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου από ρεύμα(2020-09-08 00:00:00.0)
Δύο σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων(2018-01-16 00:00:00.0)
Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη(2017-08-24 00:00:00.0)
Τραυματίστηκε εργαζόμενος στα «πεντάμηνα»(2015-08-04 00:00:00.0)
Σακατεύτηκε εικοσάχρονος διανομέας(2009-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ