Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ATHENS LEDRA» - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Χαρταετός με μήνυμα αγώνα... τζαμάλα της αλληλεγγύης

Οι εργαζόμενοι στο λόφο του Φιλοπάππου...
Οι εργαζόμενοι στο λόφο του Φιλοπάππου...
«Εργάτη δείξε τη δύναμή σου - Αγωνίσου τώρα για τη ζωή σου». Με το σύνθημα αυτό «στόλισαν» το χαρταετό τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» και μαζί με το πανό του σωματείου τους έκαναν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας εξόρμηση στο λόφο του Φιλοπάππου, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για τα δεδουλευμένα και το δικαίωμά τους στη δουλειά. Στη συνέχεια, γιόρτασαν τα κούλουμα στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

«Παρά την εννιάμηνη προσπάθεια να μας εξαντλήσουν, να μας απογοητεύσουν, να αδυνατίσουν την ενότητά μας, το μόνο που κατάφεραν είναι να επιβεβαιώσουν ότι είμαστε σκληρό καρύδι για τα δόντια τους», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, και συνεχίζει: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο από όσα μας στέρησαν όλο αυτόν το χρόνο. Είμαστε απλήρωτοι 12 μήνες, χωρίς καμία σιγουριά για το μέλλον μας».

Οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν κυβέρνηση και εργοδότες πως θα συνεχίσουν να τους βρίσκουν απέναντί τους. «Τους ξαναλέμε ότι εμείς τις κατακτήσεις μας δεν τις παρατάμε», υπογραμμίζουν και στέλνουν το εξής μήνυμα: «Ο,τι και να σχεδιάζουν, όσους πλειστηριασμούς κι αν πραγματοποιήσουν να ξέρουν ότι ο οποιοσδήποτε νέος ιδιοκτήτης θα μας βρει συσπειρωμένους να διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, με όσες κατακτήσεις είχαμε. Θα είμαστε μπροστά από κάθε τους επιχείρηση, από κάθε επένδυση τωρινή ή μελλοντική, μέχρι να μας δώσουν και το τελευταίο σεντ που μας χρωστάνε».

... και η τζαμάλα των συνδικάτων στα Γιάννενα
... και η τζαμάλα των συνδικάτων στα Γιάννενα
Στην κατεύθυνση αυτή, το πανό που κρατούσαν αναφερόταν στα κέρδη του κατασκευαστικού ομίλου «J&P», συνιδιοκτήτης του οποίου είναι ο εργοδότης τους, κέρδη που συνεχώς αυξάνονται, την ίδια ώρα που πάνω από 200 οικογένειες παλεύουν να επιβιώσουν. Οπως σχολιάζουν οι εργαζόμενοι, βρίσκονται σε... μόνιμη και υποχρεωτική νηστεία, αφού εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχουν πληρωθεί το μισθό τους.

  • Στο μεταξύ, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 24/2, το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Athens Ledra», ενώ καλεί τα συνδικάτα της Ευρώπης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με δράσεις και πρωτοβουλίες.
Εκδηλώσεις στα Γιάννενα

Το δικό τους χρώμα στις γιορτές των ημερών έβαλαν όμως και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και οι εργαζόμενοι της πόλης.

Το Σάββατο 25/2 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε αποκριάτικο πάρτι για παιδιά, προετοιμασμένο με μεράκι και με μεγάλη συμμετοχή λαϊκών οικογενειών.

Την επόμενη μέρα, κρατώντας μια συνήθεια που μετρά πλέον 6 χρόνια, άναψε η παραδοσιακή φωτιά, η τζαμάλα αλληλεγγύης των συνδικάτων, μπροστά στο δημαρχείο. Με χορό, αποκριάτικο κέφι, εκατοντάδες Γιαννιώτες και τα σωματεία της πόλης να δίνουν το «παρών» παρά τη βροχή, το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκε η παραδοσιακή φασολάδα σε εργάτες και περαστικούς, τουρίστες και ντόπιους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ