Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), ενώ απεργία έχει αποφασιστεί να γίνει και μεθαύριο, Παρασκευή. «Λέμε ναι σε αγώνες με προοπτική, λέμε όχι στον εργοδοτικό, κυβερνητικό, εκφυλιστικό συνδικαλισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, υπογραμμίζοντας πως συμμετέχει στην απεργία με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών και όχι με το πλαίσιο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων των μέσων αυτών, το οποίο βάζει τους εργαζόμενους να παλεύουν για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών και να τσακώνονται μεταξύ τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: Κλιμακώνοντας τη δράση της ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει απεργία για αύριο, Πέμπτη, και πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 13.00. Κεντρικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Αμεση καταβολή των οφειλών του κράτους. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων. Αμεση αποδέσμευση από το Χρηματιστήριο. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αμεση λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του επαγγελματικού κινδύνου, προστασίας της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών. Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο Υγείας.

ΠΑΓΝΗ: Πρόγραμμα δράσεων - παρεμβάσεων με στόχο την ένταση της προσπάθειας για την οργάνωση των εργαζομένων αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει, σήμερα, Τετάρτη, στις 16.00 στο γραφείο του σωματείου, σύσκεψη με εργαζόμενους που δουλεύουν με μπλοκάκι οι οποίοι είναι απλήρωτοι. Την Παρασκευή 3/3 θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση με τους εργαζόμενους από την κοινωφελή εργασία με θέμα «Μάθε τα δικαιώματά σου - Οργανώσου στο σωματείο», στις 14.30, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε αρχαιρεσίες προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, με το εξής πρόγραμμα: Δευτέρα 6/3, 16.00 - 20.00, στα γραφεία του Συνδικάτου (πλατεία Μητροπόλεως 10). Τρίτη 7/3, 11.00 - 14.00, στην επιχείρηση «Mellon» (Πειραιώς 74Α). Τετάρτη 8/3, 16.00 - 19.00, στην Καλλιθέα (στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Αραπάκη 69). Πέμπτη 9/3, 12.00 - 14.00, στην εταιρεία «First Data» (Αγιος Στέφανος).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Στάση εργασίας αύριο Πέμπτη (9 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Διεύθυνση, στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης (δίπλα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης), αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, διεκδικώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα θέρμανσης που έχει προκύψει εδώ και ενάμιση μήνα στις υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας της μείωσης της χρηματοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ