Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαθητική γιορτή στα Γιάννενα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Γιάννενα το School Art Festival. Οι μαθητές από σχολεία της πόλης διοργάνωσαν τη δική τους γιορτή, όπου εκφράστηκαν μέσα από τη μουσική, το χορό, την ποίηση και τη ζωγραφική.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι μαθητές συζήτησαν μέσα στα σχολεία τους, σε κάθε τάξη και πήραν αποφάσεις για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν το School Art Festival.

Μαθήτρια εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ιωαννίνων απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην προσπάθειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουν τη δική τους γιορτή, με συζήτηση και αποφάσεις μέσα από τα μαθητικά τους όργανα, προκειμένου να είναι μια γιορτή από τους μαθητές για τους ίδιους τους μαθητές. Αναφέρθηκε όμως και στα εμπόδια του συνάντησαν από την πλευρά των υπευθύνων Παιδείας και διευθυντών, οι οποίοι δεν παραχώρησαν χώρο για την εκδήλωση, με την αιτιολογία ότι δεν είναι θεσμοθετημένο όργανο η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών. Η μαθήτρια στο χαιρετισμό της ανέφερε ότι τη νομιμοποίησή τους την έχουν κατακτήσει μέσα από τους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος, από τους αγώνες των μαθητών που δεν δέχονται το σχολείο που τους ετοιμάζουν και που είναι οι ίδιοι μαθητές που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα, συλλέγοντας σχολικά είδη και τα οποία τους παραδώσανε. Από την άλλη, ευχαρίστησε εκ μέρους των μαθητών τους γονείς, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, που με χαρά τούς παραχώρησαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, βοηθώντας τους στην πρωτοβουλία τους αυτή. Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη για οργάνωση σε κάθε σχολείο, για να παλέψουν όλοι οι μαθητές σαν μια γροθιά για το μέλλον και τη ζωή που τους αξίζει.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μετανάστευση και την προσφυγιά, καθώς και φωτογραφίες που έβγαλαν οι μαθητές από την παράδοση σχολικών ειδών στα προσφυγόπουλα την προηγούμενη βδομάδα. Επίσης, οι μαθητές έστησαν τα καβαλέτα τους και ζωγράφισαν. Στη σκηνή ανέβηκαν μαθητές που απήγγειλαν ποιήματα και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν μουσικά μαθητικά σχήματα για να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με χορό dubstep από μαθητή και έκλεισε με μουσικό πάρτι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη από φοιτητές και μαθητές(18/12/2019)
Κινητοποιήσεις μαθητών σε Καρδίτσα, Βόλο, Λάρισα(27/3/2019)
Τα αυριανά Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ(21/4/2017)
Νεανικές γιορτές πλούσιες σε προβληματισμό και δημιουργία(19/4/2016)
Φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων(14/12/2013)
Φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων(14/12/2013)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org