Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτογραφίες με φασίστες που ποζάρουν σε άρματα μάχης

Φωτογραφίες με φασίστες που ποζάρουν με σημαίες της Χρυσής Αυγής πάνω σε άρμα μάχης δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής».

Οι τρεις πρωταγωνιστές των εικόνων βρίσκονται πάνω σε τανκ. Ενα άτομο τραβάει τις φωτογραφίες, στις οποίες πρώην στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος, που υπήρξε πολύ κοντά σε υπόδικους βουλευτές, ποζάρει μαζί με βουλευτή του μορφώματος.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζει η εφημερίδα, οι πρωταγωνιστές μπαίνουν στις θέσεις του τανκ. Ενας φοράει μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής και οι άλλοι δύο στρατιωτικά γιλέκα και φόρμες παραλλαγής. Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, ένας λοχαγός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο ήταν «φίλος» και ομοϊδεάτης, ο οποίος και επέτρεψε την είσοδό τους. Μάλιστα, όχι μόνο άφησε τους τέσσερις χρυσαυγίτες να μπουν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά προφανώς τους έδωσε άδεια να φωτογραφηθούν με το άρμα μάχης του Ελληνικού Στρατού. Σύμφωνα με τον πρώην χρυσαυγίτη, το στρατόπεδο βρίσκεται στο Νομό Εβρου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα αντιαεροπορικό πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ