Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καταγγέλλει επιχείρηση φίμωσης

Επιχείρηση φίμωσής της από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ). Παράλληλα, καλεί τους πυροσβέστες σε μαζικό δυναμικό «παρών» με το μπλοκ και το πανό της στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη στις 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, πως στις 13 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΥΠΣ), ο πρόεδρος και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας (από τη ΔΑΚΥΠΣ και τη «Συμμαχία Πυροσβεστών»), απαίτησαν από την ΕΑΚΠ «να "συμμορφωθούμε" και να "υποτασσόμαστε" στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και να μη συμμετέχουμε με δικό μας πλαίσιο στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από πυροσβέστες και από ένστολους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας. Μας κάλεσαν επίσης να διαγραφούμε από την Ομοσπονδία, εφόσον διαφωνούμε». Τις ίδιες απαιτήσεις προς την ΕΑΚΠ υποστήριξαν και οι παρατάξεις της ΑΕΠ Πυροσβεστών και της «Προοδευτικής Αδέσμευτης Κίνησης Πυροσβεστών» (πρώην ΠΑΣΚΠ).

Το προεδρείο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, πέραν της συμβιβαστικής τακτικής που επιδεικνύουν και των θέσεων - προτάσεων που καταθέτουν κόντρα στα δικαιώματα των πυροσβεστών, έχουν εκφυλίσει και όλες τις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Κάνουν τα πάντα για να εφαρμοστούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, ενάντια στα συμφέροντα των πυροσβεστών», αναφέρεται. «Συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους, για να μεθοδεύσουν τον αποκλεισμό της ΕΑΚΠ. Ενοχλεί η ΕΑΚΠ με τις θέσεις της και το διεκδικητικό της πλαίσιο, τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Κυρίως όμως ενοχλεί, γιατί αποκαλύπτει και αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική στην ουσία της. Η καλύτερη απάντηση προς την αντιλαϊκή κυβέρνηση και τους υποστηριχτές της, που υπονομεύουν τα δικαιώματά μας, πρέπει να δοθεί με την ενεργή συμμετοχή σας στα σωματεία και τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ