Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή η συναυλία αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα

Καλωσόρισμα στα προσφυγόπουλα με στίχους ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και κάλεσμα ξεσηκωμού της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ήταν το περιεχόμενο της συναυλίας αλληλεγγύης στα ξεριζωμένα παιδιά του πολέμου με τους «Υπεραστικούς», το απόγευμα του Σαββάτου 18/2 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

Στη συναυλία που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής, συμμετείχε πλήθος εργαζομένων και νεολαίας της πόλης και αναδείχθηκε η ανάγκη να σφυρηλατηθεί η ενότητα και η κοινή πάλη ανάμεσα στην εργατική τάξη της Ελλάδας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Χρήστος Ματζώρος, εκ μέρους του Παραρτήματος Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η αλληλεγγύη η δική μας είναι ταξική απέναντι στα λαϊκά στρώματα της Συρίας και των άλλων χωρών, γιατί από εκεί προέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που κυνηγημένοι βρέθηκαν εδώ. Εχουν κοινή μοίρα με εκείνη των λαϊκών στρωμάτων που καταδυναστεύονται παντού από τους καπιταλιστές στην "ειρήνη" με ανέχεια και στον πόλεμο με το θάνατο και τον ξεριζωμό».

Ο Χρ. Ματζώρος επισήμανε για τη δράση της Χρυσής Αυγής πως προσπαθεί για λογαριασμό της πλουτοκρατίας να δείξει στη λαϊκή οικογένεια ότι εχθρός της είναι τα προσφυγόπουλα. «Τώρα που η φτώχεια και η ανέχεια από τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορούν να κρυφτούν, παρά τα φτιασίδια, η πλουτοκρατία βγάζει στο δρόμο το πιο βρώμικο όπλο της, τη φασιστική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, τη ΧΑ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια χτυπούσε δολοφονικά αγωνιστές και μετανάστες. Τώρα βρήκε τον μεγάλο αντίπαλο στα μικρά προσφυγόπουλα...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομιλητής.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ