Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες εργολαβικοί εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων, διεκδικώντας να μην απολυθεί κανείς, καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους σημερινούς εργολαβικούς και νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» - που νωρίτερα προσυγκεντρώθηκαν στο χώρο του νοσοκομείου - «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Γ. Γεννηματάς» κ.ά.

Στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων βρέθηκαν σωματεία και Επιτροπές Αγώνα δημόσιων νοσοκομείων και κλαδικά σωματεία της καθαριότητας.

«Αποδείχτηκε περίτρανα πως η κυβέρνηση δεν νοιάζεται παρά μόνο για το πώς θα μειώσει το κόστος αυτών των υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τους συναδέλφους και τις ανάγκες τους. Από την τρομοκρατία του εργολάβου, στις απολύσεις ή τα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων. Οι συνάδελφοι εργολαβικοί δεν σταμάτησαν στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο, με αυταπάρνηση! Οι υπηρεσίες αυτές είναι άκρως αναγκαίες και υποχρεωτικές για να λειτουργεί το νοσοκομείο σε μόνιμη βάση. Αρα, μόνιμη πρέπει να είναι και η εργασιακή τους σχέση», σημείωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο αναπληρωτής υπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε πως πολλοί από τους σημερινούς εργολαβικούς εργαζόμενους θα απολυθούν, επικαλούμενος τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα κριτήρια μοριοδότησης των προσλήψεων του ΑΣΕΠ, ωστόσο απάντησε πως η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς...

«Δουλεύω 7,5 χρόνια στον "Ευαγγελισμό" κι έχω δυο παιδιά. Με τα κριτήριά σας μένω εκτός της λίστας του ΑΣΕΠ. Πες μου τι θα ταΐσω τα παιδιά μου», είναι μερικά απ' όσα είπαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Οπως κατήγγειλαν, πάνω από το 70% των εργολαβικών εργαζομένων θα απολυθεί. Επιβεβαιώνεται στην πραγματικότητα ότι η κυβέρνηση ανακυκλώνει την ανεργία, απολύοντας χιλιάδες εργολαβικούς εργαζόμενους και προσλαμβάνοντας ανέργους για δουλειά με ημερομηνία λήξης, διατηρώντας και διευρύνοντας παράλληλα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο, με κάθετη μείωση του «μισθολογικού κόστους».

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι το μοναδικό αίτημα που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ιουλία Νάρη, εκλεγμένη στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και τα σωματεία τους αποφάσισαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 23/2, στις 13.00. Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» καλεί τους εργολαβικούς εργαζόμενους του νοσοκομείου σε γενική συνέλευση στο Δώμα, τη Δευτέρα 20/2, στις 13.00.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτοι από τον Γενάρη εργολαβικοί εργαζόμενοι(2019-04-26 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στις 8 Μάη για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2019-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ