Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ
Σύσκεψη για το Ασφαλιστικό και νέες πρωτοβουλίες

Σύσκεψη για το Ασφαλιστικό διοργάνωσε την Τρίτη 16/2 η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Σε αυτήν συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές και μέλη Συλλόγων και Ενώσεων επαγγελματοβιοτεχνών και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό μετά και την ψήφιση του νόμου 4387/2016, καθώς και η λήψη πρωτοβουλιών από τα σωματεία με αφετηρία τα συλλαλητήρια στις 21/2.

Στην εισήγησή του, ο Βασίλης Μαμάης, μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, αφού έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του Ασφαλιστικού για τους ΕΒΕ, στα αποθεματικά του ΤΕΒΕ που λεηλατήθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις, παρουσίασε τις βαριές συνέπειες από τον νόμο - λαιμητόμο.

Αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η Κοινωνική Ασφάλιση είναι πρώτα από όλα κοινωνικό δικαίωμα, που προκύπτει αντικειμενικά από την κοινωνική εξέλιξη και τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, ο Β. Μαμάης τόνισε: «Το αν και σε ποιον βαθμό ασκούν αυτό το δικαίωμα τα λαϊκά στρώματα είναι ζήτημα κοινωνικής πάλης. Αυτό είναι το πιο βασικό κριτήριο για να κρίνουμε σωστά τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ