Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Απάντηση με παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Εβρου στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την επίσκεψη στον Εβρο της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου, και του νέου ειδικού γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ν. Ηλιόπουλου.

Η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εβρου έγινε κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου, όπως αναφέρθηκε, η υπουργός να ενημερώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Πέρα, βέβαια, από το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «κουκουλώσει» τις τεράστιες ευθύνες της για τη «νόμιμη» εργασιακή ζούγκλα που διατηρεί, μονιμοποιεί και βαθαίνει, οι συναντήσεις αυτές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (είχαν προηγηθεί αντίστοιχες σε Πάτρα, Μεσολόγγι κ.α.) επιχειρούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα «διαλόγου με τους εργαζόμενους», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μεθοδεύει τα νέα αντεργατικά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτήν την επιχείρηση οι εργαζόμενοι, που διαδήλωσαν μαχητικά έξω από το Εργατικό Κέντρο, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση, για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή των εργατών, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και τη μείωση του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ