Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Αναδείχτηκε η πρώτη διοίκηση του Συνδικάτου

Τους εργαζόμενους του κλάδου στους νομούς Αρτας - Πρέβεζας χαιρετίζει το νεοσύστατο Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στους νομούς αυτούς, για τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, στις 4 - 6 Φλεβάρη, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Στις εκλογές συμμετείχαν 214 εργάτες. Ψηφοδέλτιο κατέβασε μόνο η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», η οποία πήρε το σύνολο των ψήφων. Ακόμα αναδείχθηκαν τρεις αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία και επτά για το Εργατικό Κέντρο Αρτας.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες «έδωσαν μία πρώτη απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία, το φόβο και τις αυταπάτες που προσπαθούν να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι εργοδότες, με τα "τσιράκια" τους. Με την ψήφο τους, έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν συλλογικά και οργανωμένα για τα δικά τους συμφέροντα, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και των οικογενειών τους.

Η συμμετοχή εργαζομένων από τα εργοστάσια των νομών Αρτας και Πρέβεζας, από μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα από μετανάστες, χωρίς διαχωρισμούς, ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν τα φασιστοειδή, αλλά με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων, την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας (...) δίνει σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη οργανωμένου, ταξικού, μαζικού εργατικού κινήματος στην περιοχή.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η προσωρινή διοίκηση του συνδικάτου όλο το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, μαζί με την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών καθώς και με το Εργατικό Κέντρο Αρτας, (...) είχαν ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της τρομοκρατίας και του φόβου και τη μαζικοποίηση του Συνδικάτου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ