Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΒΕΧΡΩΜ»
Απήργησαν για να ανακληθεί η απόλυση συναδέλφου τους

Αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς της περιοχής

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΒΙΒΕΧΡΩΜ» στη Μαγούλα, μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, αντιδρώντας στην απόλυση συναδέλφου τους. Ο εργαζόμενος απολύθηκε την περασμένη Δευτέρα, μετά από έναν περίπου χρόνο δουλειάς στη συγκεκριμένη εταιρεία. Είχε προηγηθεί η τοποθέτησή του στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, την Πέμπτη 2/2, με την οποία είχε καλέσει τους συναδέλφους του να οργανωθούν τόσο στο επιχειρησιακό, όσο και στο κλαδικό τους συνδικάτο, ενώ είχε εκφράσει τη στήριξή του στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

«Πάρτε πίσω τώρα την απόλυση» απαίτησε το κλαδικό Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας, με το πανό που άνοιξε μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, όπου συγκεντρώθηκαν οι απεργοί. Οπως υπογραμμίζει το σωματείο, παρά τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας πως η απόλυση έγινε για «λόγους απόδοσης», αυτά που βρέθηκαν στο στόχαστρο ήταν η παρέμβαση και το κάλεσμα του εργαζομένου προς τους συναδέλφους του.

Την υποστήριξή τους στην απεργιακή κινητοποίηση και το αίτημά της εξέφρασαν σωματεία και φορείς της περιοχής του Θριασίου. Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ) σημειώνουν: «Δεν μας εκπλήσσει ούτε μας φοβίζει η συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου. Μας πεισμώνει περισσότερο και ισχυροποιεί το δίκιο μας».

Καλούν τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων.

Την απόλυση έχουν επίσης καταγγείλει το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας. Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Στο μεταξύ, σχετική καταγγελία έχει γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα συζητηθεί στις 24/2.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας(4/3/2023)
Συνεχίζουν από καλύτερη θέση δράσεις και διεκδικήσεις(9/2/2021)
Πρεμιέρα σήμερα με την 1η αγωνιστική των ομίλων(29/3/2015)
Καταγγέλλουν προπηλακισμό συνδικαλιστή(12/2/2015)
Απεργία για τις απολύσεις(14/10/2005)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ