Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τ. ΜΑΛΟΧ
Βλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «με δική της απόφαση»

Εκτιμήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μάλιστα με απόφαση που θα ληφθεί στο εσωτερικό της χώρας, σε ένα με ενάμιση χρόνο το πολύ, αλλά και αμφιβολίες για την ύπαρξη της Ευρωζώνης στο εγγύς μέλλον, διατύπωσε ο προτεινόμενος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοχ.

Μιλώντας στον «Σκάι», εκτίμησε πως όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο «πρόγραμμα» και ακόμη ότι σε περίπτωση μη συμμετοχής του και χωρίς «ουσιαστική ελάφρυνση» του κρατικού χρέους, «οδηγούμαστε σε τροχιά σύγκρουσης του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους πιστωτές».

Βέβαια, τα παραπάνω εντάσσονται αλλά και αξιοποιούνται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών ανάμεσα στην ΗΠΑ και την ΕΕ, με αιχμές όπως τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, την πολιτική «προστατευτισμού» των δικών της μονοπωλίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κ.λπ. Σύμφωνα με τον Μάλοχ, οι «ιθύνοντες στη Γερμανία και αλλού» δεν μπορούν να αποδεχτούν μια αναδιάρθρωση του χρέους, και αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε «κούρεμα» για τους δανειστές και τις γερμανικές τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ