Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ και ΔΝΤ τα «βρίσκουν» στην αντιλαϊκή κλιμάκωση

...παρά τις διαφορές τους για τη βιωσιμότητα του χρέους, που αξιοποιεί η κυβέρνηση, εκβιάζοντας το λαό να αποδεχτεί το νέο πακέτο μέτρων

Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ, όπου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναμένεται να καταθέσει νέα «αναβαθμισμένη» πρόταση, μεταφέρονται σήμερα τα παζάρια για το κλείσιμο της «αξιολόγησης».

Κεντρικό ζητούμενο είναι η επίτευξη μιας πρώτης συμφωνίας για το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για «τμηματική μείωση» του αφορολόγητου ορίου μισθωτών, συνταξιούχων σε δύο δόσεις, τα Εργασιακά, τα ζητήματα της Ενέργειας και οι αναδιαρθρώσεις που κρίνονται αναγκαίες στην πορεία ανάκαμψης του κεφαλαίου.

ΚΚΕ: Ανεξάρτητα απ' τις διαφορές ΔΝΤ - ΕΕ γύρω απ' το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι δύο ζητούν κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, της φοροληστείας, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέα ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, γιατί αυτό επιβάλλει ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που υπηρετούν από κοινού με την κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  3,    4

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org