Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΣΑΝΑΑ.-- Το παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» στην Υεμένη «είναι πιο ισχυρό από ποτέ», εκτιμά η «Ομάδα Διεθνών Κρίσεων» (ICG) (οργάνωση που έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν διάφορες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις), επικρίνοντας την πρώτη αμερικανική επιδρομή που διέταξε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών αμάχων (ανάμεσά τους και παιδιά). Το ίδιο 24ωρο αξιωματούχοι της Υεμένης υποστήριξαν ότι «πιθανώς» αμερικανικά πολεμικά πλοία κάνουν το τελευταίο πενθήμερο χρήση πυροβολικού και ρουκετών σε βάρος θέσης τζιχαντιστών στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποσχέθηκε ότι θα φτιαχτεί νέος εβραϊκός εποικισμός στη Δυτική Οχθη «το συντομότερο δυνατό» σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις αντιδράσεις ακροδεξιών Εβραίων για την προχτεσινή εκκένωση του εποικισμού Αμόνα.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, ανακοίνωσε και επίσημα ότι ανάγει «το πρόβλημα των ναρκωτικών σε απειλή για την εθνική μας ασφάλεια, γι' αυτό κάνω έκκληση να βοηθήσει το σύνολο των ενόπλων δυνάμεών μας», προτρέποντας σε περισσότερους θανάτους τοξικομανών. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τουλάχιστον 100 άτομα τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που έπιασε σε μεγάλο εργοστάσιο στα ανοιχτά της Μανίλα, ενώ βρίσκονταν σε αυτό χιλιάδες εργαζόμενοι. Τουλάχιστον τρεις αγνοούνταν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ