Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΣΕΤΗΠ: Σε σύσκεψη καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη), τους εργαζόμενους που πρόσφατα έγιναν μέλη του.

«INTERSPORT»: Την προσπάθεια της εργοδοσίας της επιχείρησης «INTERSPORT» (ανήκει στον όμιλο «ΦΟΥΡΛΗΣ»), να εκφοβίσει εργαζόμενη επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η εργαζόμενη διεκδίκησε την αμοιβή της για δεκάδες ώρες υπερωριακής εργασίας και τη χορήγηση των ρεπό, όπως προβλέπονται από τη Σύμβασή της. Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η εταιρεία κάλεσε «με εξώδικη πράξη την εργαζόμενη να συμμορφωθεί στις ανάγκες της επιχείρησης», ενώ παράλληλα προσπαθεί να την απομονώσει από τους συναδέλφους της. «Η απλήρωτη εργασία, τα κομμένα ρεπό, τα ωράρια - λάστιχο και η εντατικοποίηση της εργασίας στον κλάδο όλο και διευρύνονται», επισημαίνει, τονίζοντας ότι «τα παραπάνω αφορούν και την επιχείρηση "INTERSPORT" όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζονται με 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις, στην πραγματικότητα όμως καλούνται να εργάζονται έως και 10 ώρες τη μέρα, χωρίς αμοιβή, με βάση το κρυφό πρόγραμμα που διαμορφώνει κάθε βδομάδα η διεύθυνση του κάθε καταστήματος».

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Τρίτη 31/1, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι 42 συμβασιούχοι που απασχολούνταν στο Δήμο Κορίνθου και η δημοτική αρχή αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις τους. Την κινητοποίηση αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα που έχουν δημιουργήσει, σε σύσκεψη που έκανε την περασμένη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ