Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στάσεις εργασίας στα πρακτορεία Τύπου

Από τη συγκέντρωση της πρωινής βάρδιας στην «Ευρώπη»
Από τη συγκέντρωση της πρωινής βάρδιας στην «Ευρώπη»
Σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, ενάντια στις καθυστερήσεις των πληρωμών και διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προχώρησε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Στην πρωινή βάρδια η στάση εργασίας έγινε χτες Παρασκευή (9.00 - 13.00), ενώ κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του πρακτορείου «Ευρώπη». Με τη μαζική τους συμμετοχή στην κινητοποίηση αλλά και στη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιό της, επιβεβαίωσαν την ανάγκη να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ που να προβλέπει ό,τι και η τελευταία Σύμβαση που είχαν υπογράψει. Παράλληλα, συμφώνησαν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τακτική της εργοδοσίας που καθυστερεί τη μισθοδοσία τους.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της Ενωσης και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, Παναγιώτης Κατάρας, αναφέρθηκε και στα πρόσφατα γεγονότα στο Πέραμα και την προσπάθεια της ναζιστικής ΧΑ να χύσει το ναζιστικό τους δηλητήριο με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να απομονώσουν κάθε ρατσιστική φωνή, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη τους στους ξεριζωμένους πρόσφυγες. Τέλος, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Στάση εργασίας ήταν προγραμματισμένη και για τη βραδινή βάρδια (μεσάνυχτα Παρασκευής με 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου), με ανάλογη συγκέντρωση στο χώρο της «Ιριδας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και συσκέψεις(10/5/2018)
Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων(25/4/2017)
Προσανατολίζονται σε απεργία στα Πρακτορεία Τύπου(16/9/2015)
Στάσεις εργασίας στα Πρακτορεία Τύπου(19/3/2014)
Τετράωρες στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο(14/7/2011)
Κινητοποιήσεις στη ΣΟΦΤΕΞ(20/6/1998)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org