Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΒΕ
Διαμαρτυρία για τη «θηλιά» του ΚΕΑΟ

Την άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης με την οποία τα χρέη αυτοαπασχολουμένων και μικρομεσαίων αγροτών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμη και κάτω των 5.000 ευρώ, αποστέλλονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), απαίτησαν χτες μέλη ΔΣ Ενώσεων και Σωματείων ΕΒΕ της Αθήνας, στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Με τα συνθήματά τους, «Γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία και στους ΕΒΕ χαράτσια και φοροληστεία», κατήγγειλαν την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης που δίνει ακόμα ένα χτύπημα σε χιλιάδες μικροοφειλέτες που, εξαντλημένοι από την αντιλαϊκή επίθεση, αδυνατούν να πληρώσουν για την Ασφάλισή τους.

Ενδεικτικό, πάντως, της στάσης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, είναι το ότι η αντιπροσωπεία δεν βρήκε κανέναν «υπεύθυνο» να συναντήσει... Η αντιπροσωπεία της ΟΒΣΑ θυροκόλλησε υπόμνημα διαμαρτυρίας, στο οποίο, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «η απαράδεκτη υπουργική απόφαση στοχοποιεί 220.000 συναδέλφους και ήρθε για να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους, να επιτύχει η κυβέρνησή σας τους στόχους με τα ματωμένα πλεονάσματα και να τσακίσει εμάς, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. (...) Την αλήθεια για το πρωτογενές πλεόνασμα την βλέπουμε στις τσέπες μας, στα άδεια ταμεία μας, στα καθημερινά λουκέτα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ