Παρασκευή 27 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Συνεχίζουν τον αγώνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους

Συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό Σωματείο τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») και με την ταξική αλληλεγγύη να δυναμώνει καθημερινά, συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Χτες, πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Κατέθεσαν υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους, απαιτώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.

Με το υπόμνημά τους απαιτούν: Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με διατήρηση των δικαιωμάτων τους, σε οποιονδήποτε εργοδότη (ΜΑRΚΕΤ ΙΝ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, DISCOUNT MARKT, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κ.ά.), λειτουργήσει (όλα ή μέρος αυτών ή μεμονωμένα) τα καταστήματα. Καταβολή των δεδουλευμένων τους. Διαγραφή των οφειλών τους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, εφορία. Αμεση καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.

Κατά την παρέμβασής τους κατήγγειλαν, επίσης, το γεγονός ότι σε κάθε κινητοποίησή τους βρίσκουν μπροστά τους αστυνομικές δυνάμεις και δήλωσαν ότι δεν τρομοκρατούνται.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη Δευτέρα 30/1, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση της παρακολούθησης των εργαζομένων που αποκαλύφθηκε στις 26/2/2012, όταν άτομα κατέγραφαν με κάμερα έξω από το ΕΚΘ τους εργαζομένους που θα συμμετείχαν εκείνη τη μέρα στη συνέλευση του σωματείου. Θυμίζουμε ότι συνδικαλιστές του σωματείου τούς αποκάλυψαν, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τους συνέλαβε και υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος τους. Μήνυση είχε υποβληθεί και σε βάρος της τότε εργοδοσίας, ως ηθικού αυτουργού της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org