Παρασκευή 27 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
Στάση εργασίας αύριο και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον όμιλο «Μαρινόπουλος» στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον όμιλο «Μαρινόπουλος» στη Θεσσαλονίκη
Σε στάση εργασίας, αύριο, Σάββατο (12.00 - 15.00), σε όλα τα καταστήματα και τις αποθήκες του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο «Carrefour - Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Διεκδικούν την άμεση εξόφληση του μισθού Δεκέμβρη, σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας στο τέλος κάθε μήνα, πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρεται στον υπονομευτικό ρόλο του πανελλαδικού σωματείου, που ακόμα και τώρα πετώντας λάσπη προσπαθεί να βάλει και πάλι εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

«Συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε όταν ιδρύσαμε το σωματείο μας κάτω από δύσκολες συνθήκες», αναφέρει, «αφού η πλειοψηφία του πανελλαδικού σωματείου δεν επέτρεψε να γίνουν εκλογές στο νομό μας, στο παράρτημα Θεσσαλονίκης, για να "καθαρίσει" τη δικαιολογημένη - σταθερή αντίστασή μας στα βάρβαρα σχέδια της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, για βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας. Αλλωστε, από καιρό η πλειοψηφία της διοίκησης του πανελλαδικού σωματείου δεν λειτουργούσε σωστά, κρατούσε κρυφές επαφές με την εργοδοσία, συμφώνησε σε αλλαγές συμβάσεων και απολύσεις (π.χ. επιδόματα, καθαριότητα, φύλαξη), ενώ γνώριζε σχέδια της επιχείρησης δεν ενημέρωνε τους συναδέλφους, δεν οργάνωνε την αντίστασή τους.

Ποτέ τα συμφέροντα της εργοδοσίας δεν κάλυψαν τις ανάγκες των εργαζομένων

Το σωματείο μας στη Β. Ελλάδα, με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματά μας, συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους συναδέλφους. Ιδρύθηκαν δύο παραρτήματα που πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή διοίκησης. Δεν θα ακολουθήσουμε στον κατήφορο που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης του πανελλαδικού σωματείου με τις συκοφαντίες και τα ψέματα που εξαπολύει ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν μέσα από το σωματείο μας και μέσα από Επιτροπές Αγώνα σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα παρακολουθήσουμε την κατρακύλα, να παρουσιάζει τους "διορισμένους" από την ίδια σαν παραρτήματα και μαζί με στελέχη της επιχείρησης να τους κατοχυρώνει να διακινούν τις καθησυχαστικές - παραπλανητικές - συκοφαντικές ανακοινώσεις της.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας! Δεν υπάρχουν "βόρειοι" και "νότιοι", "παλιοί" και "νέοι", "8ωροι" και "4ωροι"!

Υπάρχουν, από τη μια, οι εργαζόμενοι με τις ανάγκες τους και, από την άλλη, οι εργοδότες με τα συμφέροντά τους. Εμείς από την πείρα μας υποστηρίζουμε ότι ποτέ τα συμφέροντα της εργοδοσίας δεν κάλυψαν τις ανάγκες των εργαζομένων. Στα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκε στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι πληρώσαμε τα κέρδη τους στην ανάπτυξη και τη ζημιά τους στην κρίση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ