Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καμιά περικοπή στην Ειδική Αγωγή, όχι σε απολύσεις και μειώσεις μισθών

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το ΣΕΜΙΣΕΑ, η ΣΕΑΑΝ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και άλλοι φορείς

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ο Σπουδαστικός Σύλλογος της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας και η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα.

Το δε ΣΕΜΙΣΕΑ καλούσε τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή σε 5ωρη στάση εργασίας.

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι η προωθούμενη νέα ρύθμιση που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι υπηρεσίες αυτές να κοστίζουν λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της επιβολής «κόφτη» στα σχετικά κρατικά κονδύλια, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και γονείς.

Την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα εξέφρασε χτες εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος, Γιώργος Λαμπρούλης, αναδεικνύοντας τη βάρβαρη πολιτική που ξεδιπλώνεται και στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, «μια πολιτική που συνεχίζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», οδηγώντας «στον Καιάδα τα δικαιώματα της πλειοψηφίας του λαού μας και ειδικότερα των ΑμεΑ», με νέους περιορισμούς, μειώσεις παροχών κι επιδομάτων «αντί να χρηματοδοτήσει επαρκώς τη δημιουργία κρατικών μονάδων». «Απέναντι σε αυτήν την πολιτική», τόνισε, «σας καλούμε να εντείνετε τον αγώνα σας. Να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές που ξεδιπλώνονται, χαράσσοντας έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που μέσα απ' αυτόν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες».

Χαιρετισμό εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ απηύθυνε η Γιώτα Ταβουλάρη.«Παλεύουμε», είπε, «κατά μέτωπο με ένα κοινό εχθρό. Την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την ΕΕ, που ό,τι αφορά την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας, το αντιμετωπίζουν ως κόστος. Τα μέτρα που παίρνουν είναι στην κατεύθυνση να ανακυκλώνουν μια φτηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους».

Κάλεσμα αντεπίθεσης στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και φορτώνει τα βάρη στους γονείς, απηύθυνε η Ράνια Αποστολοπούλου, από την Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών, ενώ η Σούλα Δασκαλάκη, εκ μέρους του προεδρείου της ΟΓΕ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι για το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα χαντακώνουν τα ΑμεΑ κι επιτίθενται στους εργαζόμενους.

Αναρμόδιο δηλώνει το υπουργείο Εργασίας...

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΕΜΙΣΕΑ, της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής με την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, η υπουργός εμφανίστηκε... ανενημέρωτη για τα ζητήματα του χώρου της Ειδικής Αγωγής.

Οπως σημείωσε η Σοφία Σκλαβενίτη, αντιπρόεδρος του ΣΕΜΙΣΕΑ, σχετικά με την εργοδοτική ασυδοσία στα ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής, η υπουργός απάντησε «ότι δεν μπορεί να παρέμβει σ' ένα καθεστώς ελεύθερης αγοράς κι ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να "εξαπολύσει" το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δήθεν για να γίνουν έλεγχοι στο κατά πόσο οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μπλοκάκι, λες και δεν υπάρχουν νόμοι που το επιτρέπουν. Για το θέμα των ΝΠΙΔ, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα μας δώσει κάποιες πρώτες απαντήσεις σε σχέση με το ζήτημα της απληρωσιάς, αν και αρχικά προσπάθησε να μας μπερδέψει λέγοντας ότι δεν είναι δική της ευθύνη ακόμη και αυτό το ζήτημα, ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά τα κέντρα και γενικότερα οι δομές Πρόνοιας υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας. Για την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και για την απαίτηση να παρθεί πίσω το μέτρο που τσακίζει τις δαπάνες στην Ειδική Αγωγή, επανέλαβε ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μια τριμερή συνάντηση με υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Απόλυση εργαζόμενης που συμμετείχε στην κινητοποίηση καταγγέλλει το ΣΕΜΙΣΕΑ

Στο μεταξύ, το ΣΕΜΙΣΕΑ καταγγέλλει την «τρομοκρατική και παράνομη απόλυση εργαζόμενης, η οποία απολύθηκε επειδή έκανε στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το ΣΕΜΙΣΕΑ και συμμετείχε στην κινητοποίηση του Σωματείου στο υπουργείο Εργασίας».

Σύμφωνα με το ΣΕΜΙΣΕΑ, η εργοδότρια του ιδιωτικού Κέντρου Ειδικής Αγωγής «Συνυπάρχω», που βρίσκεται στον Αγιο Στέφανο, προχώρησε στην απόλυση της εργαζόμενης, λέγοντάς της ότι δεν θα τη χρειαστούν άλλο, ενώ δεν την άφηνε να αποχωρήσει από το Κέντρο, απαιτώντας πρώτα να υπογράψει την απόλυσή της.

Το Σωματείο αντέδρασε άμεσα, με τον πρόεδρο του ΣΕΜΙΣΕΑ να παρεμβαίνει τηλεφωνικά και να απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή της, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες που φτάνουν από εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή προς το Σωματείο για μειώσεις μισθών, απειλές απολύσεων και προσωρινό κλείσιμο των κέντρων...

  • Αύριο Κυριακή, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΙΣΕΑ στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, Ομόνοια, 2ος όροφος).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας(2017-01-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την Ειδική Αγωγή(2017-01-17 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή(2016-06-17 00:00:00.0)
Απεργούν οι εργαζόμενοι στην «Παμμακάριστο»(2016-05-19 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την ειδική αγωγή(2013-04-23 00:00:00.0)
Προσανατολίζονται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις(2011-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ