Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Πολύμορφες και συνεχείς αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό Σωματείο τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) συνεχίζουν τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και τον αγώνα για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποίησαν χτες κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, απαιτώντας διαγραφή των προστίμων και δωρεάν μεταφορά για τους ίδιους, αλλά και για κάθε άνεργο και απλήρωτο εργαζόμενο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, όπως και η περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ, όπου πραγματοποίησαν παρέμβαση την Τετάρτη, παρέπεμψε σε «πολιτική λύση» του ζητήματος από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» καταγγέλλουν την κυβέρνηση, που στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, έστειλε και στη χτεσινή κινητοποίηση μια κλούβα των ΜΑΤ (όπως έκανε και στην κινητοποίηση στη ΔΕΗ). «Είτε "αριστερή" είτε "δεξιά", κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί το καρότο και το μαστίγιο, για να έχει τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι. Και όταν δεν καταφέρνει να τους έχει υποταγμένους, χρησιμοποιεί την καταστολή», σημειώνουν.

Κόντρα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν πολύμορφα τον αγώνα τους:

Τη Δευτέρα 23/1, στις 13.00, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ.

Την Τρίτη 24/1, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση και η Επιτροπή Αλληλεγγύης των εργαζομένων καλούν τα ΔΣ των σωματείων, τα μέλη τους, Επιτροπές Αγώνα, Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, σε σύσκεψη στις 6 μ.μ., στο ΕΚΘ. Στόχος της σύσκεψης είναι να επικοινωνήσουν την πείρα από τον αγώνα τους, να προβάλουν τα συμπεράσματα που έχουν αναδειχθεί, να εδραιώσουν την αλληλεγγύη που εκφράστηκε και να συζητήσουν για τη συνέχιση του αγώνα.

Στα Γιάννενα

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων με επιστολή του ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» στην πόλη, με μέτρα στήριξης των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα ζητούν: Για όλο τον καιρό των αγώνων τους και μέχρι να πληρωθούν να μην επιβαρύνονται με ανταποδοτικά τέλη. Πάγωμα των λογαριασμών τους στην ΔΕΥΑΙ, αλλά και για όλους τους ανέργους. Τέλος, τονίζουν ότι ο Δήμος οφείλει να πάρει θέση για το δίκαιο αίτημα για πάγωμα των λογαριασμών της ΔΕΗ και για τις διακοπές ρεύματος με τις οποίες απειλούνται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στην «Καρυπίδης»(2017-04-12 00:00:00.0)
Απαίτησαν άμεση καταβολή του έκτακτου βοηθήματος(2017-03-21 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για την «Καρυπίδης»(2017-02-04 00:00:00.0)
Υπόθεση κάθε σωματείου η ενίσχυση των εργαζομένων στην «Καρυπίδης»(2017-02-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα με νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις(2017-01-19 00:00:00.0)
Δεν χαρίζουν δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας, συνεχίζουν τον αγώνα(2017-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ