Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση για την ανάκληση απόλυσης

Παρέμβαση στο επισιτιστικό κατάστημα «Burger Joint», στο Ψυχικό, έκανε την Πέμπτη το Παράρτημα Βόρειου Τομέα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με αίτημα να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζομένου, μέλους του Συνδικάτου.

Ο εργαζόμενος απολύθηκε την Κυριακή 15/1 αφού εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρακτική της επιχείρησης να απαιτεί από τους εργαζόμενους να πληρώνουν από την τσέπη τους τα λάθη που γίνονται στις παραγγελίες, λάθη που αντικειμενικά προκύπτουν από την ένταση της δουλειάς.

Παράλληλα, το Συνδικάτο καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ξεκαθαρίζει στους εργαζόμενους που προσλαμβάνει ότι δεν θα τους πληρώνει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επιδόματα.

Στη χτεσινή παρέμβαση του Συνδικάτου, ο εργοδότης αρνήθηκε όλα τα παραπάνω, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ψέματα, και επέμεινε στην απόλυση του εργαζόμενου.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης, μαζί με τους συναδέλφους τους στον κλάδο, να διεκδικήσουν να παρθεί πίσω η απόλυση, να καταβληθούν τα δώρα, οι υπερωρίες και τα επιδόματα που τους οφείλονται, να καλύπτονται όλα τα ένσημα με βάση τις ώρες δουλειάς, να απασχολούνται και να ασφαλίζονται σύμφωνα με την ειδικότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ