Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ευθύνες ΕΕ - κυβέρνησης για τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων

Τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της για τον διπλό εγκλωβισμό και τις απερίγραπτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών μπροστά και στον βαρύ χειμώνα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για τη «Βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα στους καταυλισμούς της Ευρώπης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε στην ομιλία του συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Κύριε Επίτροπε, Γενάρη μήνα θα κάνετε "προσαρμογή για το χειμώνα", όπως λέτε, και στη Λέσβο προτείνατε πάλι...σκηνές. Με δήλωσή της, η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει προκλητικά ικανοποιημένη. Ισχυρίζεται αποκρύπτοντας πραγματικά στοιχεία ότι 57.000 είναι στεγασμένοι και με θέρμανση δηλαδή ομολογεί ότι οι υπόλοιποι 6.000 ξεπαγιάζουν, με κίνδυνο ζωής.

Πρόκειται για απτό αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που τους καταδίκασε σε διπλό εγκλωβισμό, σε απερίγραπτες συνθήκες περιμένοντας βασανιστικά άσυλο, ενώ οι ΜΚΟ λυμαίνονται τα κονδύλια και κανοναρχούν στα camp. Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα της κοινής απόφασης της ΕΕ κι όλων των κυβερνήσεων, όχι μόνο του Βίζεγκραντ, να κλείσετε σύνορα, να χτίσετε τείχη, με καταστολή, Ευρωσυνοριοφυλακή κ.ά.

Αμεσα, να μετακινηθούν από τα νησιά οι διπλοεγκλωβισμένοι, να μεταφερθούν στις χώρες τελικού προορισμού τους. Επείγουσα ανάγκη: Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης σε σκηνή, κανένας χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό, κατάλληλη για το χειμώνα σίτιση, ένδυση, κρατική περίθαλψη. Εξω οι ΜΚΟ από τα κέντρα. Καμιά δημιουργία κέντρου κράτησης. Κάτω τα χέρια των φασιστών της Χρυσής Αυγής από τα προσφυγόπουλα και το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ