Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Αγκάλιασε πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε μέχρι να μεταβεί στο Αγρίνιο εξαιτίας της κακοκαιρίας, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αποζημιώθηκε με τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-0 στον πρώτο αγώνα τους για τους «16» του Κυπέλλου. Αποτέλεσμα που ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα δίνει το δικαίωμα στον «Δικέφαλο» να κλειδώσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Αν και το ματς παρέμενε στον «αέρα» εξαιτίας του άσχημου καιρού, εντούτοις διεξάχθηκε αλλά και πάλι οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες αφού η βροχή είχε αντικαταστήσει τη χιονόπτωση με αποτέλεσμα έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Οι καλές φάσεις έλειψαν από τις δυο ομάδες, τουλάχιστον μέχρι ο ΠΑΟΚ να βρει τις λύσεις στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και να φθάσει στη νίκη με τα γκολ των Κίτσιου (77'), Αθανασιάδη (82') με πέναλτι. Εκτός του πρακτικού μέρους η επικράτηση αποτελεί για την ομάδα του Ιβιτς και μια σημαντική ψυχολογική τόνωση μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις περιστάσεις του αγώνα και συνέχισαν τη δυσμενή παράδοση, που τους θέλει να μην έχουν νικήσει ομάδα της πρώτης κατηγορίας στο γήπεδό τους.

Νέες αναβολές, μπάχαλο με τους κανονισμούς

Το αλαλούμ στα παιχνίδια Κυπέλλου εξαιτίας της κακοκαιρίας συνεχίστηκε και χτες αφού δεν έγιναν τα παιχνίδια Ξάνθης - ΟΦΗ και Πλατανιά - ΠΑΣ Γιάννινα. Αιτία το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φθάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν ανέβαλε τα παιχνίδια ενώ ήταν γνωστά εκ των προτέρων τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη μετάβασή τους οι Κρητικοί και οι Γιαννιώτες, προκάλεσε μπέρδεμα με τους κανονισμούς καθώς έπρεπε να ανοίξει το φύλλο αγώνα παρουσία των γηπεδούχων. Το επόμενο της διαδικασίας θέλει τις δύο ομάδες που δεν παρουσιάστηκαν να κάνουν ένσταση και στην εκδίκασή της να εμφανίσουν τα αποδεικτικά για τους λόγους που δεν μπόρεσαν να μεταβούν. Σημειώνεται ότι εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών έχουν αναβληθεί και τα παιχνίδια Λεβαδειακού - ΑΕΚ, Αρη- Ολυμπιακού, Λαμίας - Ατρομήτου.

Σήμερα το ματς Παναθηναϊκού - Κισσαμικού

Με την αναμέτρηση στο «Απ. Νικολαΐδης», όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Κισσαμικό (19.30 Cosmote Sports 1), αναμένεται - εκτός απροόπτου λόγω καιρού - να κλείσει σήμερα η αυλαία της Α' φάσης στους «16» του θεσμού. Οι προβλέψεις θέλουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών και μέχρι χτες αργά το απόγευμα δεν υπήρχε φόβος αναβολής. Στα αγωνιστικά οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν από σήμερα ένα ασφαλές σκορ που θα τους φέρει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μολέδο και Κουρουμπλή που αισθάνονταν ενοχλήσεις ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο πορτιέρο Βλαχοδήμος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ