Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΑΟΥΣΑ
Αντιδρούν στο κλείσιμο διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ

Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας οργανώνουν σήμερα Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, στις 11 π.μ., έξω από το ΙΚΑ. Καλούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό «παρών».

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Στο πλαίσιο των περικοπών - μείωση δαπανών των κοινωνικών παροχών, επιδιώκεται η συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας με αυτές της Βέροιας, και έχει ήδη ετοιμαστεί συγκεκριμένο σχέδιο συγχώνευσης εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερωθεί κανένας. Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως και αν τις "βαφτίζουν" οι εκάστοτε κυβερνήσεις, εξυπηρετούν στο δήμο της Νάουσας 34.500 κατοίκους - εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους».

Οπως καταγγέλλουν, το κλείσιμο των υπηρεσιών του ΙΚΑ θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, «δυσκολεύοντας ακόμα και τη φυσική πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα θα ταλαιπωρούνται ΑμεΑ, υπερήλικες κ.λπ.». «Δεν θα το επιτρέψουμε! Οπως και στο παρελθόν αποτρέψαμε το οριστικό κλείσιμο του ΙΚΑ, έτσι και τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org