Σάββατο 7 Γενάρη 2017 - Κυριακή 8 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κουβάρι» επικίνδυνων αντιθέσεων και ανταγωνισμών

NATO

Επικίνδυνα κλιμακώνονται οι εξελίξεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα συγκρούονται για τον έλεγχο των δρόμων και των πηγών Ενέργειας.

Οι διεργασίες, πολιτικές και στρατιωτικές, στο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε Συρία - Ιράκ, οι εξελίξεις στην Τουρκία, το σύνθετο πλέγμα των σχέσεων και των αντιθέσεων με τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν κρίκους της αλυσίδας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που παρουσιάζει τη βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ως προϋπόθεση για τη «σταθερότητα» στη χώρα, ανταγωνιστικά μάλιστα προς την Τουρκία, αυξάνει υπέρμετρα τους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς στην περιοχή.

Τα διλήμματα και τα συμφέροντα της αστικής τάξης είναι ξένα προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού, που χρειάζεται να διαχωριστεί και να ακολουθήσει το δικό του σχέδιο, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εξουσία του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  3,   8   -   11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ