Σάββατο 7 Γενάρη 2017 - Κυριακή 8 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 105,4% το πανελλαδικό πλάνο πριν το τελευταίο «κλείσιμο» τη Δευτέρα

Η κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής της ΚΝΕ
Η κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής της ΚΝΕ
Μεγάλη πολιτική σημασία έχει η επιτυχία και της φετινής μάχης της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η αποφασιστικότητα και η αυταπάρνηση έφεραν την υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 105,4% και στόχος για το τελευταίο «κλείσιμο» που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Γενάρη, είναι να μην υπάρχει Οργάνωση του Κόμματος και της ΚΝΕ που δεν θα πιάσει το πλάνο της.

Το πλατύ άνοιγμα σε χιλιάδες εργαζόμενους, σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, που πραγματοποιήθηκε από το Νοέμβρη με το κουπόνι στο χέρι, αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη για την ισχυροποίηση του Κόμματος, που άλλωστε αποτελεί και το βασικό θέμα του 20ού Συνεδρίου του. Η Οικονομική Εξόρμηση κλιμακώθηκε τις τελευταίες μέρες με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ ενόψει του Συνεδρίου και τη μεγάλη πανεξόρμηση για τη διάδοσή τους, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η επιτυχία και αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης δεν ήταν δεδομένη, καθώς οι δυσκολίες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με το χτύπημα που έχουν δεχτεί τα εισοδήματά τους, είναι τεράστιες. Είναι διαπιστωμένο ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που σταθερά ενισχύουν το Κόμμα τα τελευταία χρόνια δίνουν λιγότερα χρήματα, επομένως απαιτήθηκε ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα από τις Οργανώσεις για να καταγραφεί αυτό το αποτέλεσμα. Η καλή αυτή προσπάθεια δείχνει ότι, παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες και εμπόδια, υπάρχουν ευρύτερα τμήματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που εκτιμούν την πρωτοπόρα δράση του Κόμματος στους αγώνες και συμφωνούν στην ανάγκη ενίσχυσής του.

Σε αυτή τη μεγάλη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο, σε εργοστάσια, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, υπηρεσίες, χώρους κατάρτισης, εργατογειτονιές και αλλού, πολύτιμη συμβολή είχαν οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος. Εφοδιασμένοι με τα καινούρια κουπόνια στο χέρι, με το λογότυπο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, στρατεύτηκαν μαζί με τα μέλη του Κόμματος για την οικονομική ενίσχυση, πήραν μέρος στο σχεδιασμό, με το ρόλο τους να αποδεικνύεται αναντικατάστατος. Αποδείχθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι υπάρχουν στο πλάι των ΚΟΒ πολύτιμες εφεδρείες που συμβάλλουν για να φτάσει το κάλεσμα της ισχυροποίησης του Κόμματος σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.

Η πανελλαδική κατάταξη των Κομματικών Οργανώσεων
Η πανελλαδική κατάταξη των Κομματικών Οργανώσεων
Το πλήθος των πολύμορφων εκδηλώσεων που εντάσσονται στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος, για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ, οι δεκάδες ακόμα δραστηριότητες, μαζί με την καθημερινή ακούραστη πάλη των κομμουνιστών σε όλους τους χώρους που δραστηριοποιούνται, η συζήτηση που έχει ξεκινήσει με άξονα τις Θέσεις για το 20ό Συνέδριο, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθεί η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος από ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.

Η κατάταξη των Οργανώσεων

Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Τομεακών Οργανώσεων έχει ήδη υπερκαλύψει το πλάνο της, ενώ υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν κι άλλες δυνατότητες, π.χ. στην ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, όπου όλες οι ΤΟ έχουν υπερκαλύψει τους στόχους τους.

Σε ό,τι αφορά την πανελλαδική άμιλλα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με ποσοστό 130,85%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με μια «ανάσα» πίσω της την ΟΠ Δυτικής Ελλάδας με 130,69% και στην τρίτη η ΟΠ Πελοποννήσου με 125,21%.

Ακολουθούν οι Οργανώσεις Θεσσαλίας με 110,06%, Εξωτερικού με 108,84%, Κρήτης με 104,97%, Αιγαίου με 104,04%, Αττικής με 101,3%, Ηπείρου με 100,16%, Κεντρικής Μακεδονίας με 100,11%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 97,72% και Δυτικής Μακεδονίας με 97,10%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει καλύψει το πλάνο της κατά 102%.

Στο σχετικό πίνακα φαίνονται και οι 30 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις, ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμα που έχουν υπερκαλύψει το πλάνο τους.

Η ΚΝΕ υπερκαλύπτει το πλάνο της κατά 108,95% και για την άμιλλα των Οργανώσεών της, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ΟΠ Πελοποννήσου με 165,20%, στη δεύτερη θέση η ΟΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 164,40% και στην τρίτη θέση η ΟΠ Εξωτερικού με 133,93%. Ακολουθούν οι Οργανώσεις: Δυτικής Ελλάδας με 125%, Αιγαίου με 115%, Αττικής με 109%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 104,2%, Κεντρικής Μακεδονίας με 101,6%, Κρήτης με 100%, Ηπείρου με 93%, Θεσσαλίας με 88% και Δυτικής Μακεδονίας με 85%.

Κριτήρια και βραβεία της άμιλλας

Οι 30 Τομεακές Οργανώσεις του Κόμματος με τη μεγαλύτερη υπερκάλυψη
Οι 30 Τομεακές Οργανώσεις του Κόμματος με τη μεγαλύτερη υπερκάλυψη
Με το τελευταίο «κλείσιμο» ολοκληρώνεται και η άμιλλα που έχει ανακοινωθεί από τη Γραμματεία της ΚΕ του Κόμματος, για την οποία οι δείκτες που έχουν τεθεί είναι:

  • Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής και των Κομματικών Οργανώσεων που ανήκουν στη δύναμή της.
  • Η προσωπική συνεισφορά των μελών της Κομματικής Οργάνωσης («κόκκινα μεροκάματα» κ.τ.λ.).
  • Ο βαθμός ανταπόκρισης των οπαδών και φίλων του Κόμματος της κάθε περιοχής.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν μετά τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης είναι τα εξής:

  • Στην πρώτη Οργάνωση, η σημαία του Κόμματος και ταξίδι - ξενάγηση σε ιστορικούς τόπους, συνδεδεμένους με την αγωνιστική δράση του Κόμματος.
  • Στη δεύτερη Οργάνωση, παροχή βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» σε αριθμό που να συγκροτείται μια επαρκής βασική βιβλιοθήκη.
  • Στην τρίτη Οργάνωση, πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org