Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις

Παλεύουν για ανανέωση των συμβάσεών τους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημαρχείο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημαρχείο
Με μαχητική συγκέντρωση και πορεία μέχρι το Δημαρχείο, οι 57 απολυμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής συνέχισαν χτες τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Θυμίζουμε ότι ενώ αρχικά ο δήμαρχος είχε υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία, στη συνέχεια, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τις πήρε πίσω και τους έστειλε στην ανεργία.

Χτες το πρωί, αρχικά, οι εργαζόμενοι έκαναν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, στον Πολύγυρο, για μη εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την παράταση των συμβάσεών τους μέχρι τις 31/12/2017. Ορίστηκε τριμερής συνάντηση για την Τετάρτη 11/1.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία της Κασσάνδρας και μαχητική πορεία μέχρι το Δημαρχείο. Στο κτίριο του Δημαρχείου, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του δημάρχου, ο οποίος και πάλι «απουσίαζε».

Οι απολυμένοι άπλωσαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, με το οποίο πρόβαλλαν το αίτημα για «Μόνιμη - Σταθερή δουλειά για όλους», ενώ μπροστά στην είσοδο του κτιρίου άνοιξαν επίσης ένα πανό, με το οποίο απαιτούσαν από τη διοίκηση του δήμου να πάρει πίσω τις απολύσεις. Με τα συνθήματά τους αποκάλυπταν τον πραγματικό στόχο που κρύβεται πίσω από την πολιτική που τους στέλνει στην ανεργία και την επιλογή της διοίκησης να μην παρατείνει τις συμβάσεις τους: «Ανεργία - φτώχεια για τους εργάτες και στους εργολάβους κάνετε τις πλάτες».

Στο πλευρό τους, συνεπής συμπαραστάτης στον αγώνα τους, βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ και σε άλλους κλάδους.

Σήμερα Πέμπτη, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Χ. Βερναρδάκη, στις 11 π.μ., στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραβρεθούν η Επιτροπή Αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Κασσάνδρας, εκπρόσωποι των απολυμένων συμβασιούχων του ΦΟΔΣΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, που έχει μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αλληλεγγύη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράστασή του και την ταξική αλληλεγγύη του στους συμβασιούχους του Δήμου Κασσάνδρας και καλεί τη δημοτική αρχή να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους συμβασιούχους και να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων.

Καταγγέλλει ότι «για ακόμα μια φορά, κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, βάζοντας νομικίστικα εμπόδια, έρχονται να κατασπαράξουν κάθε εργατικό - λαϊκό δικαίωμα των εργαζομένων, ιδιαίτερα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στόχος τους να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ