Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Βάζουν «κόφτη» στις κρατικές δαπάνες για την Εκπαίδευση των παιδιών μας

Καταγγέλλει τα σχέδια παραπέρα μείωσης των κρατικών κονδυλίων για την Ειδική Αγωγή και ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο

Σε ενιαίο αγώνα με τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής
Σε ενιαίο αγώνα με τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής
Την επιβολή «κόφτη» στα κρατικά κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και τις θεραπείες των ΑμΕΑ, μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και των αλλαγών στον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μέσα στα «νέα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έρχεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» με τη νέα χρονιά, τα οποία «ψηφίστηκαν απ' όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στη Βουλή» περιλαμβάνονται μέτρα νέων περικοπών «στις αναπηρικές συντάξεις, αλλά και στις θεραπείες των παιδιών μας», ενώ παράλληλα «δρομολογούν τη μνημονιακή επιταγή για περικοπές στα επιδόματα των ΑμΕΑ και τη σύνδεσή τους με το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα"».

Τέτοιο μέτρο, υπογραμμίζεται, είναι και «ο κόφτης των δαπανών για την Ειδική Αγωγή και τις θεραπείες των παιδιών μας. Περικοπές που γίνονται μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής. Μέτρα που είναι ενταγμένα στη γραμμή κυβέρνησης και ΕΕ για τη μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών σε Υγεία - Πρόνοια και Ειδική Αγωγή για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή τους. Αυτή η πολιτική που μεθοδεύεται από χρόνια, έχει στόχο το φόρτωμα του κόστους για τις ανάγκες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής στην ίδια την οικογένεια αλλά και στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, με αυτές τις αλλαγές προωθείται πιο συγκεκριμένα η γιγάντωση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή, η εμπορευματοποίηση των αναγκών μας. Ενώ θα οδηγήσουν στο χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων, στο κλείσιμο των μικρών κέντρων, για να μείνει ο χώρος σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλυσίδες, ομίλους κ.λπ.».

Κοινός αγώνας γονιών και εργαζομένων ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια, ο Ενιαίος Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε γονείς και κηδεμόνες, μαζί με τους εργαζόμενους του χώρου και το ταξικό τους σωματείο, το ΣΕΜΙΣΕΑ, σε κοινό αγώνα, διεκδικώντας:

-- Να σταματήσει κάθε πληρωμή των γονιών για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Καμιά απόλυση, καμιά μείωση μισθού.

-- Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

-- Αμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των οφειλών στις οικογένειες και στους επαγγελματίες του χώρου.

-- Αποκλειστικά δημόσια Υγεία - Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.

-- Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 200.000 παιδιά που είναι εκτός Ειδικής Αγωγής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org