Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Καταγγέλλουν το κλείσιμο της σχολής και την περικύκλωσή της από τα ΜΑΤ

Το κλείσιμο της Νομικής Σχολής από την Κοσμητεία για «ψύλλου πήδημα», που αποφασίστηκε προχτές και έχει συμβεί επίσης πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στη σχολή.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών βρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο! Με απόφαση των κοσμητειών, οι σχολές μας έκλεισαν για άλλη μια φορά στις 14/12 "λόγω τεχνικών προβλημάτων", όπως και πριν από μια εβδομάδα, στις 5/12 και 6/12!!! Με τον ίδιο τρόπο, στις 14/11 και 15/11 "λόγω των εκτενών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων"...

Ο εμπαιγμός των φοιτητών από τις διοικήσεις δεν έχει όρια! Συνέχεια επιλέγουν αστείες δικαιολογίες όπως οι παραπάνω και κλείνουν για "ψύλλου πήδημα" τις σχολές μας. Οταν όμως οι φοιτητές αποφασίζουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και διαλέγουν τη μορφή της κατάληψης για κάποιες μέρες, τότε οι διοικήσεις αρχίζουν τις απειλές ότι "θα χαθεί το εξάμηνο" και άλλα τέτοια!

Η ουσία είναι μία: προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των φοιτητών. Αυτό αποδεικνύουν τα επαναλαμβανόμενα "lock out" όλα αυτά τα χρόνια από τις διάφορες κυβερνήσεις και πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την περικύκλωση του κτιρίου της Νομικής ακόμη μια φορά από τα ΜΑΤ και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Συμβάλλει και αυτό στην τρομοκράτηση σήμερα και στον εκφοβισμό των φοιτητών.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν τις ενέργειες των διοικήσεων των σχολών μας και της κυβέρνησης. Να μη δεχτούν την υποκρισία και τις απειλές για χαμένα εξάμηνα, την παρουσία των ΜΑΤ έξω από τις σχολές μας», καταλήγουν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org