Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΕ και κυβέρνηση κρατούν εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και την επικείμενη επανέναρξη των επιστροφών στην Ελλάδα με βάση τον αντιδραστικό Κανονισμό του Δουβλίνου, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Οι ίδιες οι αποφάσεις σας το λένε καθαρά: απαγορεύονται οι δευτερογενείς μετακινήσεις προσφύγων. Γι' αυτό ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση κρατάτε σε απαράδεκτες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες μέσα στο καταχείμωνο, στα άθλια hot spots στα ελληνικά νησιά, δέσμιους της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Τώρα επικαλείστε βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, ενεργοποιείτε εκ νέου το αντιδραστικό Δουβλίνο με επιστροφές κι άλλων προσφύγων από άλλα κράτη - μέλη στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο αυτό, τώρα δημοσιεύονται στοιχεία ότι στέλνετε ενισχυμένες δυνάμεις της Ευρωσυνοριοφυλακής στα σύνορα της Ελλάδας με ΠΓΔΜ και Αλβανία, ώστε να παραμείνει κλειστός ο βαλκανικός διάδρομος στους ξεριζωμένους, θύματα των δικών σας ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Κυβέρνηση και ΕΕ είναι υπόλογες γιατί τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τροφοδοτούν τη δηλητηριώδη προπαγάνδα των φασιστών, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε προβοκάτσιες, με στόχο να στρέψουν τους νησιώτες κατά των θυμάτων των πολέμων και των επιλογών της ΕΕ.

Απεγκλωβισμός τώρα των προσφύγων από τα ελληνικά νησιά. Ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας τους. Αμεση μεταφορά τους στις χώρες που έχουν επιλέξει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ