Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στις μεταφορές της Βρετανίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις μεταφορές και στα τρένα της Βρετανίας, στο Συνδικάτο RMT, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απεργία ξεκίνησε προχτές και θα συνεχιστεί έως αύριο Παρασκευή τουλάχιστον.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε μήνυμα που απέστειλε:

«Οι εργαζόμενοι των μεταφορών της Βρετανίας κινητοποιούνται, διεκδικώντας την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας τους. Ταυτόχρονα, διεκδικούν την προστασία εργαζομένων και επιβατών, η οποία βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο από το κυνήγι του κέρδους των εταιρειών μεταφορών. Στον αγώνα τους αυτό βρίσκονται αντιμέτωποι με τη λασπολογία και τα ψέματα επιχειρηματικών ομίλων και κομμάτων του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας στηρίζουν τον αγώνα των Βρετανών εργατών. Είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα των Ελλήνων εφοπλιστών και της κυβέρνησης της Ελλάδας, που στην πολυήμερη απεργία των ναυτεργατών και τα δίκαια αιτήματά τους, απάντησαν με συκοφαντίες, καλλιέργεια «κοινωνικού αυτοματισμού» και απειλές. Τακτική που επαναλαμβάνεται στο σύνολο των εργατικών αγώνων, σε συνδυασμό με την καταστολή και την τρομοκρατία.

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των Βρετανών εργατών που αγωνίζονται και εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ