Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Μόσχα για «οικονομική διπλωματία»

Στη Μόσχα βρέθηκε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Τσίπρας, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης (ΕΟΕ - Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Αρμενία, Κιργιζία), σε μια περίοδο έντονων ανταγωνισμών και αναδιατάξεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με αιχμή την ευρύτερη περιοχή από την Ουκρανία μέχρι τη Β. Αφρική.

Επισήμως, συζήτησε τη συνεργασία της ΕΟΕ με την ΕΕ, τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδος με το σύνολο των κρατών - μελών που συμμετέχουν στην ΕΟΕ και την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της ΕΕ της ΕΟΕ στην Αθήνα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Συνέδριο που οργανώνει, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνο-Ρωσικών Σχέσεων, όπου αρμόδια στελέχη της ΕΟΕ θα παρουσιάσουν τους σκοπούς και τους στόχους της Ενωσης, καθώς και τις επιχειρηματικές δυνατότητες και προοπτικές μεταξύ Ελλάδας και των κρατών - μελών της Ενωσης.

Τέλος, ο Γ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον αν. υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά την οποία εξετάστηκαν θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων. Ειδικότερα, συζητήθηκε η πραγματοποίηση το επόμενο διάστημα του Φόρουμ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών και επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ