Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιβεβαιώνουν και πάλι το ρόλο τους...

Το ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΠΝΟ ήρθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά η στάση του γγ της Ομοσπονδίας, Γ. Χαλά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με το οποίο πέφτει τσεκούρι στο εφάπαξ των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες αφότου πρωτοστάτησε - σε συντονισμό με κυβέρνηση και εφοπλιστές - στην αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών, ο γγ της ΠΝΟ όχι μόνο απέφυγε να εμφανιστεί (ο ίδιος ή άλλο μέλος της πλειοψηφίας της διοίκησης) στη χτεσινή ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενος... «επείγουσες και έκτακτες ανειλημμένες υποχρεώσεις», αλλά, πολύ περισσότερο, στο πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε, δε λέει, έστω για... τα μάτια του κόσμου, ούτε μια κουβέντα για τους εφοπλιστές, για λογαριασμό των οποίων προωθείται από την κυβέρνηση η πολιτική που τσακίζει τους ναυτεργάτες!

Την ίδια ώρα, εκπροσωπώντας το άλλο σχήμα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντ. Νταλακογεώργος, ισχυρίζεται προκλητικά με ανακοίνωσή του ότι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ «έβαλαν υπερβολικό νερό στο κρασί τους και έκπτωση στα αιτήματα» (!), υποστηρίζοντας ότι «επικέντρωσαν στο νόμο Κατρούγκαλου για Ασφαλιστικό - Φορολογικό»...

Διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα, αυτό που επιχειρεί να αποκρύψει είναι ότι το διεκδικητικό πλαίσιο που πρόβαλαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και έγινε υπόθεση των ίδιων των ναυτεργατών, περιελάμβανε διεκδικήσεις για το σύνολο των προβλημάτων και της ζωής των εργαζομένων στα καράβια και αφορούσε συνολικά την εργατική τάξη, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ταξική αλληλεγγύη που εκφράστηκε από άλλους κλάδους εργαζομένων στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ