Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Σε συμμετοχή στη σημερινή παναττική στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (την έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ), από τις 10 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 10 π.μ., καλεί η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σχολιάζει τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε για το 2017, τονίζοντας ότι «και στον κλάδο της Υγείας - Πρόνοιας αποτυπώνεται η βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης (...) Συντηρείται, εδραιώνεται και χειροτερεύει η άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι υγειονομικοί και ο λαός στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει το άσπρο - μαύρο όσον αφορά στις προσλήψεις, η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις 4.000 προσλήψεις προσωπικού που εφόσον έρθουν, θα δουλέψουν μόνο για 12 μήνες, έχουν να κάνουν με τη μαζική είσοδο φτηνού ευέλικτου προσωρινού προσωπικού στις υγειονομικές μονάδες σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κόντρα στην ανάγκη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Εχουν να κάνουν με το ότι το κράτος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, αλλά θα καλύψει τη μισθοδοσία τους ο ΟΑΕΔ. Ξέρουμε καλά κάτω από τι δύσκολους όρους θα προσπαθήσει το υπάρχον τσακισμένο προσωπικό να βοηθήσει στην προσαρμογή των συναδέλφων μας, που μέχρι να προσαρμοστούν, θα δουν την πόρτα της εξόδου!».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τους υγειονομικούς να διεκδικήσουν: Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη Υγεία - Πρόνοια, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Σύγχρονα δικαιώματα. Επαναλειτουργία, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, των δημόσιων μονάδων που έκλεισαν ή συγχωνεύθηκαν. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας κ.ά.

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37) στη 1 μ.μ. και συνέντευξη Τύπου πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), καθώς στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό, απειλούνται ασφαλιστικές κρατήσεις δεκαετιών για τους παλαιότερους γιατρούς και τριπλασιάζονται οι κρατήσεις για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Παράλληλα, μπαίνει ασφυκτικό χρονικό όριο για να αποδεχτούν ρυθμίσεις όπως το να επιλέξουν μέχρι τις 31/12/2016 τη συνέχιση ή μη της ασφάλισής τους στο Δημόσιο και το ΤΣΑΥ, χωρίς να δίνονται καν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ