Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ευκαιρία για επαφή με το επαναστατικό και προοδευτικό βιβλίο

Στιγμιότυπο από την έκθεση στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ
Στιγμιότυπο από την έκθεση στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ
Από την περασμένη Παρασκευή, με τα εγκαίνια, ξεκίνησαν οι πολύμορφες δραστηριότητες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36). Ταυτόχρονα, μεγάλη έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» φιλοξενείται αυτή την περίοδο στα γραφεία της ΚΟ Αττικής στην Ομόνοια (Βερανζέρου και Κοτοπούλη), αλλά και στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ. Το καλό βιβλίο, σε συνδυασμό με την ποικιλία των δραστηριοτήτων και των βιβλιοπαρουσιάσεων που προσφέρονται στο Στέκι αυτή την περίοδο, ήδη αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς νέους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, όμως, και ευκαιρία για ένα καλό δώρο μπροστά στις μέρες των εορτών.

Σ' αυτό το πνεύμα, όλες οι εκδηλώσεις στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ για το μήνα Δεκέμβρη είναι ενταγμένες στο Φεστιβάλ Βιβλίου. Μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη γίνει, οι νέοι που συμμετείχαν ήρθαν σε επαφή με μεγάλους ποιητές όπως ο Ν. Χικμέτ και ο Γ. Ρίτσος, τα μικρότερα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αξιόλογα παραμύθια και τα μεγαλύτερα με τους μύθους και τις πραγματικότητες, για τους θεούς, τις θεές και τη θρησκεία γενικότερα, ενώ με την εκδήλωση που έγινε χτες, στο επίκεντρο μπήκε η σημασία της μελέτης της μαρξιστικής Πολιτικής Οικονομίας.

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 19.30, ακολουθεί μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση, αυτή τη φορά της συλλογής των διαλέξεων της επαναστάτριας Α. Μ. Κολοντάι με τίτλο «Το γυναικείο ζήτημα, από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή». Οπλο στα χέρια κάθε νέας και νέου, για την κατανόηση της ταξικής ρίζας του γυναικείου ζητήματος, τις σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και τους αναγκαίους όρους για τη χειραφέτηση της γυναίκας και την κατάκτηση της πραγματικής ισοτιμίας. Τη βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιήσει η συντρόφισσα Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του Τμήματος για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αντίστοιχα, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι εξής εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ.: Διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση «Ανθρωπος αυτός ο γίγας».

Την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ.: Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος «Ο Κόκκινος Τράγος» του Κ. Παρορίτη και προβολή της ταινίας «Full metal jacket» του St. Kubrik.

Την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη, λαϊκή βραδιά από λαϊκό - ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ.

Την Τρίτη 27 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ.: Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «H εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ», με υλικά της Διημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ και προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow - Οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λ. Βαρδαρού.

Την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ.: Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος «Το σχολείο» του A. Π. Γκαϊντάρ.

Οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν όλους τους νέους, όλους τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία του Φεστιβάλ Βιβλίου, να έρθουν σε επαφή με το επαναστατικό και το προοδευτικό βιβλίο. Να αξιοποιήσουν τα απογεύματα τις καθημερινές (17.30 - 21.00) στα γραφεία της ΚΟ Αττικής στην Ομόνοια αλλά και στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, καθώς και τα Σαββατοκύριακα (10.00 - 13.00, 17.30 - 21.00), για να περιηγηθούν στις εκθέσεις, στις παλιές και τις νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», να διαλέξουν τα βιβλία που τους ταιριάζουν!

Στον Πειραιά

Αντίστοιχα, οι Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν έκθεση βιβλίου με τίτλους της «Σύγχρονης Εποχής», που θα λειτουργήσει από Τετάρτη 14 Δεκέμβρη έως Παρασκευή 23 Δεκέμβρη, στις 18.00 - 21.00 τις καθημερινές και στις 10.00 - 13.00 τα Σαββατοκύριακα, στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119 - 1ος όροφος).

Στο πλαίσιο της Εκθεσης είναι ενταγμένες και οι παρακάτω εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί:

  • Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 19.00: Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».
  • Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη, στις 18.30: Βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη στάση των κομμουνιστών. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.
  • Την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη, στις 18.30: Βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», «Το Γυναικείο Ζήτημα από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή» της Α. Μ. Κολοντάι. Θα μιλήσει η Κάτια Κρόκου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Πειραιά του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος.
Στην Καλλιθέα

Επίσης, έκθεση βιβλίου διοργανώνεται και στην Καλλιθέα (Στοά Καραντινού, Αραπάκη 69, 2ος όροφος) από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη από τις Οργανώσεις Νοτίων Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη στις 18.30, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι: Παρασκευή 16 Δεκέμβρη από τις 17.30 μέχρι τις 21.30. Σαββάτο 17 Δεκέμβρη από τις 10.30 μέχρι τις 14.30 και από τις 17.30 μέχρι τις 21.00. Κυριακή 18 Δεκέμβρη από τις 10.30 έως τις 20.00.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ