Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Για «συμμετοχή στο εμπόριο ναρκωτικών»...

... κατηγορεί τον Μέτα ο Μπερίσα

ΤΙΡΑΝΑ.-

Σκληρή επίθεση κατά του επανεκλεγέντος πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Ενωσης για τη Νίκη, Σαλί Μπερίσα: Σύμφωνα με δηλώσεις του στα Τίρανα, ο Μέτα, ο οποίος φέρεται να έχει δυτική «εύνοια», ενέχεται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ο ίδιος ο νεαρός πρωθυπουργός της Αλβανίας απάντησε δηλώνοντας πως «προτεραιότητα της νέας κυβέρνησής του», που θα συσταθεί ως το Σεπτέμβρη, θα είναι «η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος» στην Αλβανία...

Χτες ανακοινώθηκαν τα... τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 24ης Ιουνίου (!) από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα, με μια καθυστέρηση που ίσως αποτελεί... ρεκόρ. Η ΚΕΚ δίνει 73 έδρες στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, 46 έδρες στην Ενωση για τη Νίκη υπό το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό πήραν συνολικά 13 έδρες (Σοσιαλδημοκράτες 4, Ομόνοια 3, Δημοκρατική Συμμαχία 3, Αγροτικό Κόμμα 3). Εξι έδρες πήρε το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (αποσχισθείσα πτέρυγα του Δημοκρατικού) και δύο έδρες πήγαν σε ανεξάρτητους.

Ο Μπερίσα και οι συν αυτώ δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα κατηγορώντας την κυβέρνηση για «νοθεία». Η Δύση χαρακτήρισε τις εκλογές «ελεύθερες και δίκαιες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ