Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι από χώρους του Δημοσίου, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στη συγκέντρωση, μίλησε η Δέσποινα Δάσιου, πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ. Κάλεσε σε μαζικό αποφασιστικό αγώνα, στηλιτεύοντας τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στάθηκε, επίσης, στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΒ που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση, αφού, όπως είπε, «όλες οι απαιτήσεις των βιομηχάνων εμπεριέχονται στις περιβόητες "βέλτιστες πρακτικές" που ασπάζεται ή και επικαλείται και κυβέρνηση».

Χαιρέτισαν ο Γιάννης Βασιλειάδης, εκ μέρους του ΜΑΣ, και η Σοφία Εξαδακτύλου, συμβασιούχος, πρόεδρος της Εργασιακής Επιτροπής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία κάλεσε και στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης τη μέρα που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της ΚΕΔΕ (1/12).

  • Στην Πάτρα, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου έχοντας στο πλευρό τους συνταξιούχους και νεολαία. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων εξέφρασε και η δημοτική αρχή της πόλης, αντιπροσωπεία της οποίας με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράλληλα, σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ προχώρησαν νωρίς το πρωί, η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Πάτρας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη, που διαφημίζει, δεν αφορά τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά μια χούφτα μεγάλες επιχειρήσεις».

  • Στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα συμμετείχαν με μαζικό μπλοκ οι συνταξιούχοι, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών, καθώς και το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, που είχε πάρει απόφαση για δίωρη στάση εργασίας.
  • Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε με τη συμμετοχή και Επιτροπών Αγώνα από την Τοπική Διοίκηση, τους εκπαιδευτικούς, την Υγεία - Πρόνοια, τους φοιτητικούς Συλλόγους Ιατρικής, Φυσικού και Χημικού.
  • Στην Καρδίτσα, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου μίλησε ο Γ. Μούστος, μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ και μετά οι συγκεντρωμένοι, με πορεία, πήγαν στα γραφεία της Εφορίας για να συμπαραταχθούν με τους αγρότες που πραγματοποιούσαν αγωνιστική συγκέντρωση κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που τους ξεκληρίζει.

ΞΑΝΘΗ
ΞΑΝΘΗ
Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κοζάνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Ηράκλειο, Ρόδο, και αλλού.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ