Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

24ωρη απεργία χτες από δημόσιους υπαλλήλους και ναυτεργάτες - Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν Λαϊκές Επιτροπές, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και συνταξιούχοι

Το δικό τους παλμό στη συγκέντρωση έδωσαν σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές
Το δικό τους παλμό στη συγκέντρωση έδωσαν σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές
Τη δική τους απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου έδωσαν χτες δημόσιοι υπάλληλοι και ναυτεργάτες στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, σε ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης συνολικότερα των εργαζομένων και του λαού, ενόψει και της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

Σηματοδοτώντας μάλιστα την ανάγκη για ενιαία πάλη των εργαζομένων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα και με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετείχαν επίσης Λαϊκές Επιτροπές, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και συνταξιούχοι, ενώ αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες πραγματοποίησαν επίσης αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Την κεντρική ομιλία έκανε η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Περιφερειών Ελλάδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Μάκης Τσελέντης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, και η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στη Βουλή, με τους απεργούς να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Οχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική», «ΠΑΜΕ γερά, ΠΑΜΕ ταξικά, στις 8 Δεκέμβρη κανένας στη δουλειά», στέλνοντας ακριβώς μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Στην κεφαλή της πορείας το πανό ενάντια στο νομοσχέδιο για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση»
Στην κεφαλή της πορείας το πανό ενάντια στο νομοσχέδιο για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση»
Το πανό στην κεφαλή της πορείας καλούσε σε απόσυρση του νομοσχεδίου για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση», το οποίο ψηφίζεται σήμερα με τις διαδικασίες του «επείγοντος» στην Ολομέλεια της Βουλής, προωθώντας την παραπέρα αντιδραστική αναδιοργάνωση του αστικού κράτους για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, Λαϊκές Επιτροπές από δήμους της Αττικής και συνταξιούχοι.

Στο δρόμο του αγώνα σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές

«Πρόνοια - Υγεία - μόρφωση - δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο μπλοκ φοιτητών και σπουδαστών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΜΑΣ και των συλλόγων τους συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια έδωσαν το δικό τους δυναμικό «παρών» στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Μαζί τους πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή και μαθητές, από τον Ταύρο, την Καισαριανή και σχολεία του κέντρου της Αθήνας, δίνοντας το δικό τους παλμό στην απεργιακή συγκέντρωση, με το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας να προπορεύεται και να καλεί «Στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με το λαό και κάθε μαθητής».

Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και Λαϊκές Επιτροπές από δήμους της Αττικής
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και Λαϊκές Επιτροπές από δήμους της Αττικής

Από την πορεία προς τη Βουλή
Από την πορεία προς τη Βουλή

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ