Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Με αστυνομικό φιρμάνι απαγορεύει τις διαδηλώσεις στην Αττική

Προκλητική και απαράδεκτη απόφαση, πανομοιότυπη με αυτή της κυβέρνησης Σημίτη το 1999, όταν στην Αθήνα βρέθηκε ο Μπ. Κλίντον

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση, με χτεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήρθε να κλιμακώσει το όργιο της τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε τις προηγούμενες μέρες, με στοχευμένες ειδήσεις και πληροφορίες για μια Αθήνα - φρούριο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα, υπό το φόβο επεισοδίων και ενώ δεκάδες συνδικάτα και φορείς του κινήματος, ύστερα από σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΕΔΥΕ, είχαν ήδη ανακοινώσει την απόφασή τους να διαδηλώσουν σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Οι απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η Αστυνομία, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας» του Αμερικανού Προέδρου, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης και άλλα σημεία της Αττικής, με αποτέλεσμα να απαγορεύονται ουσιαστικά οι διαδηλώσεις, όπως είχε γίνει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν (επίσκεψη Κλίντον, 1999).

Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα τα ξημερώματα έως αύριο το απόγευμα. Κλειστοί θα είναι οι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό ανάλογα με το πού θα βρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος. Μέτρα θα ληφθούν και από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή του Καβουριού.

Πέραν όλων των άλλων μέτρων, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, προανήγγειλε και κλείσιμο σταθμών του Μετρό. Αναφερόμενος στους πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν για την επίσκεψη Μ. Ομπάμα, ο Ν. Τόσκας προκλητικά τους ζήτησε να σεβαστούν τους κανόνες που θα τεθούν. «Δεν μπορεί, όπως καταλαβαίνει οποιοσδήποτε, ό,τι και να πιστεύει, να διαδηλώνει δίπλα στον επισκέπτη και κάποιοι κανόνες θα πρέπει να ακουστούν και να υλοποιούνται», είπε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Αστυνομία, «με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία».

Επίσης, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη «λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ