Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ 6ου ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ
Επιβεβαίωσε στον Πειραιά τις «κοινές δεσμεύσεις» με την κυβέρνηση στους ματωμένους σχεδιασμούς

Την παρουσία των δύο αμερικανοΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ

Ο υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη δεξίωση με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και τον πλοίαρχο της ναυαρχίδας του 6ου αμερικάνικου στόλου
Ο υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη δεξίωση με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και τον πλοίαρχο της ναυαρχίδας του 6ου αμερικάνικου στόλου
Ολοκλήρωσε την παρουσία του στον Πειραιά το «USS Mount Whitney», η ναυαρχίδα του 6ου στόλου των ΗΠΑ (οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική) που κατέπλευσε πριν από λίγες μέρες στο λιμάνι και απέπλευσε χτες. Ηταν προηγουμένως στη Μαύρη Θάλασσα, στα θαλάσσια σύνορα με Ρωσία, για την άσκηση PASSEX με το Πολεμικό Ναυτικό της Ρουμανίας, ενώ αποτέλεσε και το χώρο της πρώτης δεξίωσης όπου εμφανίστηκε δημόσια ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζ. Πίατ, παρουσία και του υπουργού Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου.

Οπως δήλωσε σχετικά ο διοικητής του, πλοίαρχος Κ. Σαρντιέλο, «το πλήρωμα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το λιμάνι του Πειραιά. Η συνεργασία και η δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ και τα μέλη της συμμαχίας παραμένει ισχυρή, ενισχύεται από τη στενή συνεργασία στη θαλάσσια ασφάλεια, στις ασκήσεις και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του Ναυτικού των ΗΠΑ και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Δυνάμεων Ασφαλείας».

Μάλιστα, από πλευράς 6ου στόλου διακινούνται εκτιμήσεις και στοιχεία, όπως:

«Η επίσκεψη στον Πειραιά απέδειξε την κοινή δέσμευση για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αναζητούνται ευκαιρίες για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ».

«Το "Mount Whitney" επιχειρεί σήμερα στη Μεσόγειο από κοινού με συμμάχους και περιφερειακούς εταίρους ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη και βελτίωση των ναυτικών δυνάμεων, τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και τη συνεργασία πάνω σε κοινούς στόχους προκειμένου να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη».

«Το στρατηγείο του 6ου στόλου στη Νάπολη διεξάγει το πλήρες φάσμα συνδυασμένων και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους, προκειμένου να προωθεί τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ευρώπη και την Αφρική».

Ανακοίνωση της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ

Την προκλητική παρουσία των δύο αμερικανοΝΑΤΟικών πλοίων που κατέπλευσαν τις προηγούμενες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά - του «USS Mount Whitney» και του αντιτορπιλικού «USS Mason» - κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καλώντας το λαό της πόλης να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση τονίζει:

«Εχουν το θράσος να ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που μονιμοποιείται κι ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας για τις δύο τελευταίες θαλάσσιες περιοχές το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών που προκαλούνται και ενισχύονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των λαών.

Την ίδια ώρα, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, στη διαπάλη τους με την καπιταλιστική Ρωσία, μακελεύουν λαούς για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του νερού, των ενεργειακών αγωγών και μεταφορικών "αρτηριών", για να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη τα μονοπώλια, κατακτώντας μεγαλύτερα μερίδια των αγορών.

Τώρα να δυναμώσει η πάλη για να αποτραπεί κάθε εμπλοκή, κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Εχει τεράστιες ευθύνες η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες και σε διατεταγμένη υπηρεσία από την αστική τάξη της χώρας μας, παραδίδει "γην και ύδωρ", συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και κάθε στιγμή δείχνει τη διάθεσή της να εμπλέξει τη χώρα ακόμα περισσότερο. Την ίδια στιγμή, οι εντεινόμενοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί, οι κλιμακούμενες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης, ανοίγουν αντικειμενικά ζητήματα αλλαγής συνόρων και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων σε μια ευρύτερη περιοχή, ματώνοντας ξανά και ξανά τους λαούς.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό να δυναμώσει την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από τη ΝΑΤΟική "σφηκοφωλιά" και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, για την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών, την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα "Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Η πάλη αυτή να ενταχθεί στον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου κι εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά κρίση, πολέμους, προσφυγιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι το Σάββατο 4/2 στις 12 μ. στην πλατεία Κοραή!(2023-02-04 00:00:00.0)
Στον Πειραιά το αεροπλανοφόρο «George W. Bush»(2023-01-31 00:00:00.0)
Συνεκπαίδευση με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό(2020-07-30 00:00:00.0)
Ασκηση στη Μαύρη Θάλασσα με ελληνική συμμετοχή(2018-07-18 00:00:00.0)
Αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Πειραιά(2014-03-05 00:00:00.0)
Η Ελλάδα ιμπεριαλιστικό ορμητήριο πρώτης γραμμής(2012-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ