Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Προχωρά την παράδοση των υδρογονανθράκων στα μονοπώλια

Την επιλογή της κοινοπραξίας «Total - Edison» - ΕΛΠΕ ως «επιλεγέντος αιτούντα» για το Οικόπεδο 2 το οποίο βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για την παραχώρηση της έρευνας και της εκμετάλλευσης των εγχώριων αποθεμάτων υδρογονανθράκων σε 20 οικόπεδα στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σε επόμενη φάση, αναμένεται να κληθεί η κοινοπραξία προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύμβαση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες εξελίξεις στο ζήτημα εκμετάλλευσης των εγχώριων κοιτασμάτων, τόσο σε ό,τι αφορά τα προαναφερθέντα θαλάσσια οικόπεδα, όσο και σε χερσαία οικόπεδα στη δυτική Ελλάδα, για τα οποία έχει εκδηλωθεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον από τα ΕΛΠΕ και την «Energean Oil & Gas».

Συνάντηση Σκουρλέτη με Ιταλό αξιωματούχο

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ιταλικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, αρμόδιου για ενεργειακά θέματα G. Dialuce πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η ευρεία ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και η περαιτέρω ενίσχυσή της.

Ο Π. Σκουρλέτης ενημέρωσε την ιταλική πλευρά για την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, στην οποία καθοριστικό ρόλο έχει η συμμετοχή της ιταλικής SNAM.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε ακόμη επίσης το ζήτημα της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας προς την Ιταλία, «ως μια προοπτική που θα μπορούσε να υπηρετήσει τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ για διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας».

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ιταλία, μέσω Ελλάδας και ειδικότερα η προοπτική κατασκευής του αγωγού EastMed.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Βουλή οι συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων(2019-09-19 00:00:00.0)
Προχωρά σε όλο το εύρος την «απελευθέρωση» της Ενέργειας(2018-11-23 00:00:00.0)
Δύσκολο να γίνει πιστευτό(2016-10-28 00:00:00.0)
Διερευνούν «δυνατότητες» για κερδοφόρες μπίζνες(2016-06-11 00:00:00.0)
Στήνουν «φιέστα» στο φόντο οξύτατων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών(2016-05-17 00:00:00.0)
Στη Μόσχα ο Π. Σκουρλέτης(2015-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ