Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ είναι τα ζητήματα στα οποία αναλώνονται στελέχη του κυβερνητικού κόμματος, ως προς το συνέδριο. Ετσι την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ταξίδευε, μετά από τρεις αναβολές, για τις θερινές διακοπές του στη Σίφνο, άρχισαν και οι πρώτες αντιδράσεις, πάνω στο σχέδιο του νέου Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ο ίδιος εγκρίνει και πρόκειται να ψηφιστεί από το συνέδριο. Στα πολιτικά ζητήματα είναι «φως φανάρι» ότι συμφωνούν (σελίδα 8)

«ΦΩΤΙΑ» έχουν πάρει οι τιμές σε εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης, καθώς η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε ετήσιες αυξήσεις μέχρι και 34,3%. Στα νωπά κρέατα, στα γαλακτοκομικά, στο ψωμί, στα νωπά φρούτα και σε δεκάδες άλλα είδη που γεμίζουν κάθε μέρα το καλάθι της νοικοκυράς, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα (σελίδα 10)

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ από την κυβέρνηση και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης στον άμεσο έλεγχο του κεφαλαίου στα πλαίσια της επιλογής της να ξεπουλήσει τα λιμάνια της χώρας. Αυτό καταγγέλλουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εθνικής Αμυνας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης, Γιώργος Χουρμουζιάδης και Αντ. Σκυλλάκος (σελίδα 10)

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη δασοκτόνα πολιτική της, που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών και των καταπατητών, τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την πυρκαγιά της Πάρνηθας. Ταυτόχρονα, καλεί το λαό της Αττικής να παλέψει για μια άλλη πολιτική στον τομέα της προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος (σελίδα 11)

ΕΡΩΤΗΣΗ και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με τα οποία ζητούν απαντήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων(σελίδα 12)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ