Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Νέες προκλητικές ΝΟΤΑΜ της Αγκυρας

Στην έκδοση 2 νέων προκλητικών ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Αγκυρα, κλιμακώνοντας την επιχείρηση «γκριζαρίσματος» των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά το Καστελόριζο.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι η εν λόγω κίνηση - και ειδικά για το Καστελόριζο που επηρεάζει τη χάραξη των ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο - έρχεται την ίδια χρονική περίοδο με την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και τα προωθούμενα σχέδια ενίσχυσης της ενεργειακής συνεργασίας των τριών κρατών...

Συγκεκριμένα, με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4447/16, η οποία αναφέρεται στην αντίστοιχη ελληνική Α2200/16, που δεσμεύει περιοχή δυτικά του Καστελόριζου λόγω διεξαγωγής άσκησης έρευνας και διάσωσης το διήμερο 18 - 19/10, η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι το Καστελόριζο είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Χτες, η Τουρκία εξέδωσε και νέα ΝΟΤΑΜ (Α4455/16), με την οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία θα εκτελέσουν την άσκηση οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ανήκει στην τουρκική περιοχή Ερευνας - Διάσωσης, καλώντας ως εκ τούτου τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν με τις τουρκικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ