Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ενημερώσεις για το νέο προϋπολογισμό

Τις προτεραιότητές της, που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση με τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, παρουσιάζει η δημοτική αρχή Πάτρας σε σειρά λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποιεί για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2017. Προχτές πραγματοποιήθηκαν δύο λαϊκές συνελεύσεις, μαζικές, με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων Εκπολιτιστικών Συλλόγων, φορέων και δημοτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της διοίκησης, παρουσία του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, σε μία από αυτές, για την κατάσταση στους δήμους και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, οι εισηγητές τόνισαν ότι οι νόμοι που ψήφισαν οι αστικές κυβερνήσεις απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υποχρεώνουν τους δήμους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, τις εισφορές, όπως επίσης και τα τέλη για την ύδρευση και την αποχέτευση. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι αντιλαϊκοί νόμοι και οι μηχανισμοί της κυβέρνησης ακύρωσαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση του συντελεστή στο 4,5% στη μεγάλη ιδιοκτησία (άνω των 6.500 τ.μ.), η οποία πληρώνει νόμιμα, λιγότερα τέλη.

Παρουσίασαν δε τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και τόνισαν ότι συνεχίζεται και διευρύνεται η πολιτική των απαλλαγών και των μειώσεων από τα δημοτικά τέλη, για τις άπορες οικογένειες, τους ανάπηρους, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, τους ανέργους, όπως και η απαλλαγή από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Σημείωσαν, επίσης, ότι δεν φτάνει η βούληση της δημοτικής αρχής για να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές, που μετατρέπουν τους δήμους όλο και περισσότερο σε ένα ακόμη φορομπηχτικό μηχανισμό. Καθοριστικός είναι ο ρόλος και η παρέμβαση του λαϊκού κινήματος, γιατί μπορεί να αναχαιτίσει τα νέα μέτρα και τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, να αμφισβητήσει το δρόμο ανάπτυξης, που μετατρέπει τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας σε εμπόρευμα και το μόχθο τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμη εφτά λαϊκές συνελεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ