Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακοκαιρία σε Ζάκυνθο και Ηλεία

Αλλος ένας ανεμοστρόβιλος, ο τέταρτος μέσα σε λίγες βδομάδες, έπληξε χτες, λίγο μετά τις 8 το πρωί, τη Ζάκυνθο. Στο νησί έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και η βροχόπτωση ήταν έντονη. Στην περιοχή του Τσιλιβί και του Βανάτου σημειώθηκαν πτώσεις μεγάλων δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία αποκαταστάθηκε σύντομα.

Στο Λαγανά, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε σπίτι ξηλώνοντας μέρος της σκεπής, ενώ πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα σε διάφορες κατοικίες και σταμάτησαν την κυκλοφορία σε διάφορα σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Από την κακοκαιρία έχουν πληγεί και οι περιοχές Βασιλικός, Καλαμάκι, Αλυκές, Αλυκανάς και Πηγαδάκια.

Ολες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί κινητοποιήθηκαν για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκάλεσε ο πρωινός ανεμοστρόβιλος. Οι κλήσεις για κοπές δέντρων έφτασαν τις 20.

Την ίδια ώρα, ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Ηλεία. Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές περιοχές του Κάμπου και της Αμαλιάδας. Στο Παλούκι ανεμοστρόβιλος ξήλωσε το τοπικό κάμπινγκ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Πυροσβεστική δέχτηκε 22 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και άλλες 4 για κοπές δέντρων στην Κέρκυρα, καθώς και 18 για αντλήσεις υδάτων στην Ηγουμενίτσα.

Κυκλοφοριακό έμφραγμα σε πολλούς δρόμους προκάλεσε χτες η βροχή που έπεσε στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ