Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσχεση εργασίας στο δήμο Μεταμόρφωσης

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χθες 64 εργαζόμενοι του δήμου Μεταμόρφωσης, διαμαρτυρόμενοι για πρόσφατη καταγγελία του ΑΣΕΠ, που επισήμανε πως δουλεύουν και πληρώνονται παράνομα.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν από το Μάη του '98 - οπότε και έληξε η σύμβαση εργασίας που είχαν με το δήμο - με ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή με αποφάσεις δικαστηρίων υπέρ της παραμονής τους στη δουλιά. Κατόπιν προσφυγής μέλους του προσωπικού του δήμου στο ΑΣΕΠ, το τελευταίο κατήγγειλε, πριν από περίπου δέκα μέρες, πως παράνομα παραμένουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στη δουλιά τους και παράνομα πληρώνονται. Εκτοτε οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται και χτες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας.

Πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι απόρροια της πολιτικής προσλήψεων που προωθεί η κυβέρνηση και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τέτοια που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ομήρους μικροκομματικών συμφερόντων. Αυτό ακριβώς εξυπηρετεί η ποικιλομορφία των εργασιακών σχέσεων (8μηνίτες, 11μηνίτες, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, με σύμβαση έργου κλπ.), ταυτόχρονα με τη διάσπαση των εργαζομένων, οι οποίοι υποτίθεται πως έχουν διαφορετικά - με βάση τη σχέση εργασίας τους - συμφέροντα να παλέψουν. Θυμίζουμε στο σημείο αυτό το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προσλαμβάνεται δηλαδή μόνιμο προσωπικό με βάση τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) όπου καταγράφονται οι ανάγκες (διαρκείς και έκτακτες) των δήμων. Με βάση πάλι τους ΟΕΥ να προσλαμβάνεται προσωπικό για τις έκτακτες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ