Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποίηση ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Παράσταση διαμαρτυρίας για μια σειρά από προβλήματα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά έκανε, χτες το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ Πειραιά στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής. Αιχμή ήταν τα ζητήματα του κλεισίματος «ολιγομελών» τμημάτων στα ΕΠΑΛ, τα πληθωρικά τμήματα και οι ανάγκες των ειδικών σχολείων.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά, ετοιμάζεται το κλείσιμο 12 τμημάτων ΕΠΑΛ, τα περισσότερα από τα οποία είναι τμήματα της τελευταίας, Γ' τάξης πρωινών και της Δ' Εσπερινών ΕΠΑΛ, ενώ περιλαμβάνονται και 3 τμήματα στον Γαλατά, 2 στην Αίγινα και 1 στη Σαλαμίνα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί και γονείς, ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Γαλατά θα πρέπει να μετακινηθούν 80 χλμ. στο πλησιέστερο σχολείο για να βρουν την ειδικότητά τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν, επίσης, να μην εγκριθούν τμήματα με 27 και 28 μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια και να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικού, βοηθητικού προσωπικού και νοσηλευτών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και από άλλες ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου με αντίστοιχα προβλήματα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, η απάντηση που έλαβαν από πλευράς Περιφερειακής Διεύθυνσης ήταν ότι θα τηρηθούν η νομοθεσία και οι εγκύκλιοι του υπουργείου, που οδηγούν βέβαια σε αυτήν την κατάσταση σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Από πλευράς εκπαιδευτικών τονίστηκε πως θα υπάρξει κλιμάκωση των παρεμβάσεων ώστε να μην περάσουν τα παραπάνω μέτρα και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες καταργήσεις σχολείων και τμημάτων αντί για μέτρα αραίωσης των μαθητών(8/9/2021)
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα τεράστια κενά στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων(31/10/2019)
«Κανένα τμήμα κλειστό»(6/10/2016)
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων ΕΠΑΛ(5/10/2016)
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων ΕΠΑΛ(4/10/2016)
Απαιτούνται λύσεις στα προβλήματα των σχολείων(25/9/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org